Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Πώς να σηκώνεστε πιο εύκολα από το κρεβάτι κάθε πρωί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

32183-wake-590

Όλοι συμφωνούμε πως ο ύπνος είναι πολύ γλυκό πράγμα και ακόμη γλυκότερο, εκείνες τις υπέροχες στιγμές πριν το πρωινό ξύπνημα. Αυτό το τελευταίο, όμως, δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλους. Κάποιοι πετάγονται απ’ το κρεβάτι και σε λίγη ώρα είναι φρέσκοι κι έτοιμοι να ξεκινήσουν τη μέρα τους, ενώ κάποιοι άλλοι σέρνουν καταναγκαστικά τα πόδια τους μέχρι το αυτοκίνητο ή τη στάση με ένα ποτήρι καφέ στο χέρι. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, λοιπόν, ορίστε μερικές συμβουλές για να μεταπηδήσετε στην πρώτη…

Πώς να σηκώνεστε πιο εύκολα από το κρεβάτι κάθε πρωί

1. Να κοιμάστε νωρίς

Είναι προφανές και μπορεί να το σκεφτεί ο καθένας, αλλά καθόλου εύκολο στην εφαρμογή του, αφού η καθημερινότητά μας είναι πια γεμάτη από ασχολίες και αντιπερισπασμούς που μας κρατούν σε υπερένταση και κλέβουν την προσοχή μας και το χρόνο μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Καθορίστε, λοιπόν, μία συγκεκριμένη ώρα πριν τα μεσάνυχτα που τηλεόραση, υπολογιστές, τάμπλετ και κινητά κλείνουν εντελώς, τα φώτα χαμηλώνουν και εσείς μπαίνετε σε διαδικασία ύπνου.

Ένας χορταστικός ύπνος δε μπορεί παρά να καταλήγει σε ένα εύκολο κι ευχάριστο ξύπνημα.

2. Βάλτε το ξυπνητήρι μακριά

Αν είστε από εκείνους που ακούν το ξυπνητήρι, το κλείνουν και αλλάζουν πλευρό, τότε βάλτε το, απλώς, μακριά σας, ώστε να πρέπει να σηκωθείτε για να το κλείσετε. Οι πιθανότητες να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να ξυπνήσετε αυξάνονται σημαντικά αν κάνετε μερικά βήματα μακριά απ’ το κρεβάτι σας. Στην ακραία περίπτωση που δεν το ακούτε καν, βάλτε το μέσα σε μία κατσαρόλα ή πάρτε ένα παλιομοδίτικο με κουδούνι.

3. Μην κλείνετε τα πατζούρια

Πώς να σηκώνεστε πιο εύκολα από το κρεβάτι κάθε πρωί

Ένας λόγος που το σώμα μας μπορεί να μην ανταποκρίνεται πλήρως την ώρα που πρέπει να ξυπνήσουμε είναι ότι δεν έχει αντιληφθεί την εναλλαγή της νύχτας με την ημέρα. Μην κλείνετε εντελώς τα πατζούρια σας και μην επιλέγετε βαριές, σκούρες κουρτίνες που δεν αφήνουν το φως του ήλιου να περάσει στο δωμάτιό σας. Αφήστε το να μπει, να σας λούσει και, έτσι όπως δυναμώνει, να σας ξυπνήσει γλυκά-γλυκά.

4. Κάντε ένα πρωινό ντους

Είναι, βέβαια, και άνθρωποι που καταφέρνουν να σηκωθούν απ’ το κρεβάτι, να πλυθούν, να φαν, να ετοιμαστούν και να φύγουν απ’ το σπίτι, αλλά δεν ξυπνούν κανονικά μέχρι τον δεύτερο καφέ. Αν έχετε τέτοιο θέμα, καθιερώστε το πρωινό ντους με χλιαρό νερό και θα δείτε μεγάλη διαφορά στο χρόνο που σας παίρνει να γίνετε λειτουργικές.

5. Aπολαύστε ένα μικρό σνακ πριν κοιμηθείτε

Προγραμματίστε ένα ελαφρύ βραδυνό περίπου 3 ώρες πριν πέσετε για ύπνο για να έχετε τον χρόνο να το χωνέψετε και να μην «βαρυστομαχιάσετε». Αν, παρόλα αυτά, έχετε λιγούρες ή δεν μπορίτε να κοιμηθείτε εύκολα, ένα ελαφρύ σνακ θα σας ανακουφίσει και θα σας ηρεμήσει. Επιλέξτε γαλακτομικά προϊόντα, όπως λίγο κότατζ τσιζ, λίγο γιαούρτι ή πιείτε ένα ποτήρι γάλα.

6. Συνηθίστε σε ένα καλό πρωινό

Αν το βραδυνό γεύμα είναι ελαφρύ και πέφτουμε για ύπνο αφού έχουμε χωνέψει καλά, είναι φυσιολογικό το πρωί να πεινάμε κανονικά. Συνεπώς, αυτή η πείνα μπορεί να μας σηκώσει πολύ πιο εύκολα απ’ το κρεβάτι προς αναζήτηση του πρωινού μας γεύματος. Καθιερώστε, λοιπόν, ένα πλούσιο, λαχταριστό και γεμάτο ενέργεια πρωινό γεύμα και δώστε στον εαυτό σας ένα έξτρα κίνητρο να σηκώνεται απ’ το κρεβάτι νωρίς-νωρίς.

7. Τα πόδια στο πάτωμα… αμέσως!

Με το που ξυπνήσετε, βάλτε τα πόδια στο πάτωμα. Η αλλαγή της θερμοκρασίαας που θα αισθανθείτε θα σας ξυπνήσει– αναγκαστικά και έτσι δεν θα έχετε άλλη επιλογή. Είναι ένα μικρό τρικ που όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά τα δύσκολα πρωινά.

8. Αφήστε ένα ποτήρι κρύο νερό δίπλα σας

Πώς να σηκώνεστε πιο εύκολα από το κρεβάτι κάθε πρωί

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανοίξετε τα μάτια σας. Κι αυτό γιατί αν πιείτε κρύο νερό με το που ξυπνήσετε, αυτόματα θα… αναγεννηθείτε!

9. Διατηρήστε το ωράριό σας και το Σαββατοκύριακο

Επειδή τις καθημερινές ξυπνάμε αναγκαστικά και ο ύπνος δεν μας αρκεί ποτέ, το Σαββατοκύριακό συνηθίζουμε να παρακοιμόμαστε για να αναπληρώσουμε ύπνο και ξεκούραση. Βεβαίως, δεν είναι ζήτημα ποσότητας, αλλά ποιότητας κι έτσι, αν δεν έχουμε χάσει ολόκληρα βράδια ύπνου, η αναπλήρωση είναι περισσότερο στο μυαλό μας και τη Δευτέρα σηκωνόμαστε πάλι δυσανασχετώντας. Καθιερώστε ένα σωστό ωράριο ύπνου τις καθημερινές και, εκτός εξαιρέσεων, τηρείστε το και τα Σαββατοκύριακα ώστε να ξεκουράζεστε όσο χρειάζεστε και να μην διαταράσσεται το καθημερινό σας πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Χλώμιασαν” χιλιάδες Έλληνες ιδιοκτήτες: Αλλάζουν όλα με τον ΕΝΦΙΑ, μαθεύτnκαν τα δuσάρεστα για το 2024

Efi Nika

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είμαστε πλέον έρμαιο των συναισθημάτων μας

Efi Nika

Καρκίνος στομάχου: ”Αθόρυβη” αλλά επικίνδυνη νόσος – 7 κύρια συμπτώματα

Γιώργος Newsitamea