Newsitamea.gr
ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πώς να μεταχειριστείτε αυτοάνοσες διαταραχές μέσω της διατροφής

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Nutrition-

Πώς να μεταχειριστείτε αυτοάνοσες διαταραχές μέσω της διατροφής

Οι αυτοάνοσες διαταραχές είναι συνθήκες υπό τις οποίες το σώμα παλεύει κυριολεκτικά με τον εαυτό του και προκαλεί την ασθένεια. Μπορείτε να βοηθήσετε την θεραπεία των αυτοάνοσων παθήσεων μέσω της διατροφής.

Εδώ θα δείτε πώς να ξεκινήσετε:

1. Αποφύγετε τα προϊόντα σίτου. Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να αποφεύγουν τη γλουτένη, ένα υποπροϊόν σιταριού. Ελέγξτε τις ετικέτες προσεκτικά. Η γλουτένη σίτου βρίσκεται σε πολλά προϊόντα και αναγράφεται με πολλά ονόματα.

2. Τρώτε δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως κινόα, φαγόπυρο, καστανό ρύζι και κεχρί.

3. Εντατικοποιήστε τα φρούτα και τα λαχανικά στην διατροφή σας. Σχεδιάστε τα κύρια γεύματα σας γύρω από τα λαχανικά και φάτε περίπου 80 τοις εκατό λαχανικά, φρούτα και δημητριακά, και 20 τοις εκατό πρωτεΐνη.

4. Να τρώτε τα υγιεινά λίπη . Να χρησιμοποιείται ελαιόλαδο, έλαιο αβοκάντο ή έλαιο καρύδας για το μαγείρεμα. Αποφύγετε τα τηγανητά.

5. Τρώτε ψάρια. Τα ψάρια περιέχουν ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και αν καταναλωθούν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει τη γενική υγεία σας.

6. Πίνετε άφθονο νερό. Πολλοί άνθρωποι είναι αφυδατωμένοι και δεν το ξέρουν καν. Το νερό είναι ιδιαίτερα σημαντικό το πρωί και βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών.

* Επιμέλεια :Μαρία Κρεμμύδα 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea

Ελκώδης κολίτιδα: 9 σημάδια της φλεγμονής του εντέρου – Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε και ποιες να αποφεύγετε

Penni Syggrou