Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πώς να κάνεις το αγαπημένο σου cocktail… light!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένα καυτό καλοκαιρινό βράδυ πώς θα μπορούσε να κλείσει πιο ωραία από ένα δροσιστικό κοκτέιλ με τις κολλητές σου; Δυστυχώς, πρέπει να γνωρίζεις ότι όσο περισσότερο αλκοόλ περιέχει ένα ποτό, τόσες περισσότερες θερμίδες έχει, καθώς ανεβαίνουν και τα γραμμάρια των λιπαρών.

Το αλκοόλ προσδίδει μόνο «κενές» θερμίδες, χωρίς καμία διατροφική αξία. Άρα, μπορείς και μόνη σου να καταλάβεις σε πόσες θερμίδες και λιπαρά μπορεί να φτάσει το αγαπημένο σου ποτό, αν προσθέσεις και τη ζάχαρη, τους συσκευασμένους χυμούς, τα σιρόπια και όλα τα άλλα συστατικά που προσδίδουν γεύση.

Τότε 1 ποτήρι κοκτέιλ μπορεί να σου προσδώσει πάνω από 400 θερμίδες, δηλαδή όσο και ένα γεύμα. Σκέψου πως αν καταναλώνεις 500 θερμίδες περισσότερες την ημέρα, στο τέλος της εβδομάδας έχεις αυξήσει το βάρος σου κατά μισό κιλό. ( Αυτό πρέπει να πόνεσε!!!) Για παράδειγμα ένα Bloody Mary ( 150 ml) αποδίδει 116 θερμίδες, ενώ μία δροσιστική Pina Colada 262 θερμίδες, σε συνδυασμό πάντα και με λίγα chips ( τα 50γρ αποδίδουν περίπου 270 θερμίδες), μπορεί να είναι καταστρεπτικά για την γραμμή σου.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να γευτείς το αγαπημένο σου κοκτέιλ και να μην χαλάσεις και την γραμμή σου, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα μας θυμηθείς.

-Αντί για χυμούς και σιρόπια , ζήτησε να προσθέσουν φρούτα ή τουλάχιστον φυσικό χυμό φρούτων. Στην αγαπημένη σου μαργαρίτα ταιριάζουν τέλεια οι λιωμένες φράουλες. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεις την περιεκτικότητα του ποτού σου σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

– Ζήτησε να είναι το ποτό σου πιο ελαφρύ σε αλκοόλ και διπλασίασε την περιεκτικότητα σε λεμόνι ή άλλα φυσικά συστατικά πχ low cal Mojito με 50ml ρούμι και περισσότερο lime και φύλλα μέντας. Επίσης ζήτησε λιγότερη ζάχαρη ή αν είναι εφικτό δοκίμασε το και με στέβια.

-Παρόλο που πολλοί πιστεύουν πως το gin tonic είναι μία ελαφριά επιλογή, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Το tοnic από μόνο του έχει αρκετές θερμίδες, οπότε απέφυγε να προσθέσεις χυμό ή αναψυκτικό. Προτίμησε το νερό ή την σόδα που έχουν μηδενικό θερμιδικό φορτίο . Ζήτησέ το σε ψηλό ποτήρι με πολλά παγάκια.

-Μια καλή επιλογή να αποφύγεις την ζάχαρη είναι τα blueberries. Είναι αρκετά γλυκά από μόνα τους και θα δώσουν παιχνιδιάρικη γεύση στο κοκτέιλ σου.

-Αρκετά σημαντικό είναι να μην ξεχνάς την ενυδάτωσή σου. Ο χρυσός κανόνας είναι μετά από κάθε ρουφηξιά από το ποτό σου να ακολουθούν 2 ρουφηξιές από το ποτήρι με το νερό σου. Δεν το ξεχνάς το έχεις πάντα δίπλα σου καθώς είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχός σου.

-Καλό θα ήταν να αποφεύγεις όλα αυτά τα θερμιδογόνα σνακ που συνοδεύουν το ποτό σου. Ζήτησε λίγα μπαστουνάκια από καρότο και αγγούρι και απέφυγε τα chips και τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς , που αν ξεκινήσεις δεν μπορείς να σταματήσεις. Το αλκοόλ απορροφάται γρήγορα και επιταχύνει την πέψη με αποτέλεσμα να πεινάς γρηγορότερα, άρα το τσιμπολόγημα είναι αναπόφευκτο.

Τέλος αν φοβάσαι ότι θα ξεφύγεις πολύ με όλα αυτά τα κοκτέιλ να θυμάσαι πάντα πως το κρασί ή μπίρα έχουν μικρότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και προσφέρουν και άλλα οφέλη για την υγεία όπως τα αντιοξειδωτικά.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , Queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika