Newsitamea.gr
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Πώς να είστε όμορφοι, όταν έχετε μια αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Disability-newsitamea

Πώς να είστε όμορφοι, όταν έχετε μια αναπηρία 

Όλοι οι άνθρωποι είναι όμορφοι αλλά ,αν σας λείπει η αυτοπεποίθηση και έχετε κατεβασμένο το κεφάλι σας συνέχεια,η αληθινή ομορφιά σας ποτέ δεν θα λάμψει.Κρατήστε ψηλά το κεφάλι σας,μη φοβάστε τους άλλους και χαμογελάστε!!! Η αληθινή ομορφιά προέρχεται από μέσα σας. Όποια κι αν είναι η αναπηρία σας, μην ντρέπεστε τον εαυτό σας. Δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεστε ότι είστε κάτι ‘’λιγότερο’’ από τους άλλους. Αναπηρία ή όχι, είμαστε όλοι άνθρωποι και όλοι έχουμε χαρακτηριστικά που μας κάνουν μοναδικούς τον ένα από τον άλλον. Το να είσαστε ωραίοι,δεν έχει να κάνει με πόσο μέικαπ φοράτε ,αν έχετε τα καλύτερα ή ακριβότερα ρούχα ή που ζείτε. Έχει μόνο να κάνει πώς είστε εσωτερικά. Θυμηθείτε ότι τα μάτια σας είναι τα παράθυρα της ψυχής σας και το κλειδί για την αληθινή  ομορφιά.

1.Αποδεχτείτε ότι είστε όμορφοι,όπως είστε. Ο καθένας είναι διαφορετικός και ιδιαίτερος με τον τρόπο του.Αυτό μας κάνει όλους μοναδικούς και  όμορφους.Το να σκέφτεστε ότι η αναπηρία σας σας έχει καταστήσει άσχημους,θα σας οδηγήσει σε ατολμία και στεναχώρια.Η αληθινή ομορφιά ακτινοβολεί από μέσα προς τα έξω.Δουλέψτε τον εαυτό σας να γίνετε όσο καλύτερο άτομο μπορείτε και όχι να μοιάζετε με τους άλλους.

Μάθετε περισσότερα για την αναπηρία σας στο διαδίκτυο. Διαβάστε τι έχουν γράψει άλλοι άνθρωποι με την ίδια αναπηρία, ώστε να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε μόνοι σας.

Κάθε βράδυ καταγράψτε 2 θετικές σκέψεις για τον εαυτό σας και 2 θετικές σκέψεις για τη μέρα σας.Καθώς περνάει η ώρα,θα νιώθετε όλο και καλύτερα.

Disability-newsitamea1

2.Να έχετε αυτοπεποίθηση και σιγουριά στον εαυτό σας και το σώμα σας.Όποια κι αν είναι η αναπηρία σας,να έχετε τη βεβαιότητα να προχωράτε με χάρη.Έχετε ήδη παραδεχτεί την προσοχή που χρειάζεστε και μην αφήσετε να σας πτοήσει ή να σας κάνει να ντρέπεστε.Κρατήστε ψηλά το κεφάλι σας,επιστρέψτε το αδιάκριτο βλέμμα σ’αυτούς που σας κοιτούν έτσι και δώστε εξηγήσεις,αν νιώθετε άνετα  για την αναπηρία σας.Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι περίεργοι παρά υποτιμιτικοί. Το να μιλάτε μαζί τους τους δείχνετε πόσο φιλικοί και ανοιχτοί είστε .Αυτό το μικρό βήμα θα κάνει την ομορφιά σας να ανθίσει.

Disability-newsitamea2

3.Να είστε ο εαυτός σας.Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεστε για εσάς,την αναπηρία σας ή τα συμπτώματά της.Είτε είστε εκ γενετής είτε από ατύχημα,δεν μπορείτε να κάνετε πολλά γι’αυτήν εκτός από το να αγαπήσετε τον εαυτό σας.Η αναπηρία σας σας δίνει μια μοναδική προοπτική στον κόσμο και  χωρίς αυτήν,θα έχανε ο κόσμος κάτι.

4.Να είστε ευγενικοί,καλοί,υπομονετικοί με τους άλλους.Αν έχετε αυτά τα χαρακτηριστικά,τότε είστε όμορφοι.Είναι ήδη ορατό στους άλλους ακόμα κι αν δεν έχετε συνειδητοποιήσει την αληθινή σας ομορφιά.Πάντα θα υπάρχει κάποιος αναίσθητος ανεγκέφαλος που θα πει κάτι να σας πληγώσει.Συμβαίνει στον καθένα μερικές φορές και η αναπηρία σας είναι απλώς μια δικαιολογία για να σας επιτεθεί φραστικά.Αγνοήστε τον αδαή αυτόν άνθρωπο και συνεχίστε να βρείτε κάποιον άλλον να μιλήσετε ή να πείτε αστεία.Ή χαμογελάστε στον ανεγκέφαλο και ευχηθείτε του να έχει μια  υπέροχη μέρα.Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από την αληθινή χάρη.Θα το προσέξουν οι άλλοι.

Disability-newsitamea3

5.Προσπαθήστε να είστε φιλικοί.Μη φοβάστε να ασχοληθείτε με ανθρώπους σε κάθε περίπτωση.Μπορεί να μην είναι καλή ιδέα να χαμογελάσετε στο άτομο απέναντι στο δρόμο,σε σκοτεινό δρόμο,μόνοι σας,αλλά είναι εφικτό στο μανάβικο ή στο ραντεβού στο ιατρείο.Δείτε τους ανθρώπους σαν συνανθρώπους που ψάχνουν για χαρά στη ζωή.

Ωστόσο μην ανησυχείτε τόσο πολύ για την κοινωνικότητά σας,ειδικά αν η αναπηρία σας την εμποδίζει π.χ. (κοινωνικό άγχος ή αυτισμός). Η προσωπική αλληλεπίδραση δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ομορφιά. Αν προτιμάτε να επικοινωνείτε μέσω διαδικτύου ή να τα κρατάτε για τον εαυτό σας,είναι εντάξει, και πάλι μπορείτε να έχετε μια θετική συμβολή στον κόσμο.

Disability-newsitamea4

6.Διατηρήστε μια αίσθηση του χιούμορ για την αναπηρία σας.Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα άνθρωπο που εκπέμπει χαρά με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του.Το γέλιο είναι όντως το καλύτερο φάρμακο.Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε τους άλλους να νιώθουν άβολα κοροιδεύοντας τον εαυτό σας αλλά 1 ή 2 αστεία ελαφρύνουν τη διάθεση. Τα  χαμόγελα κάνουν σ’όλους καλό.

Disability-newsitamea6

7.Μην προσπαθείτε να καλύπτετε την αναπηρία σας. Αν σας λείπει ένα άκρο και φοράτε τεχνητό,οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το παρατηρούν ή δεν νοιάζονται παρά μόνο όταν το κρύβετε επιμελώς ή προσπαθείτε να αποσπάσετε την προσοχή τους από αυτό.Οι άνθρωποι θα δουν τελικά αυτό που θέλετε να δουν. Κανένας δεν είναι ίδιος με τον άλλον.Είμαστε όλοι μοναδικοί. Να τι μας κάνει ιδιαίτερους και αλησμόνητους και ό,τι σας κάνει ωραίους είναι η ευγένεια, ο σεβασμός και η αγάπη σας.

-Μικρές συμβουλές-

Να είστε θετικοί. Είστε δυνατοί που επιβιώνετε σ’ένα εχθρικό και απροσπέλαστο κόσμο μερικές φορές.Απλώς συνεχίζοντας να επιβιώνετε και να επιτυγχάνετε,έχετε ήδη επιδείξει αξιοσημείωτη  προσαρμοστικότητα και σθένος.

Να κατανοήσετε ότι η ατολμία και ο φόβος της απόρριψης είναι μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας.Πολλοί άνθρωποι χωρίς αναπηρίες νιώθουν το ίδιο άτολμοι με την εμφάνισή τους,όπως κι εσείς,παρ’ότι πιστεύετε ότι δεν έχουν λόγο να νιώθουν έτσι. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν έχει λόγο να ντρέπεται για το πώς μοιάζει ούτε εκείνοι ούτε εσείς.Μπορεί να αποδέχονται πιο εύκολα εσάς από ότι εσείς τον εαυτό σας.Εμείς έχουμε την τάση να είμαστε πιο σκληροί κριτές του εαυτού μας.

Να αναγνωρίζετε ότι δεν είναι κακό να μην ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες των υγιών ανθρώπων συνεχώς.Μερικές φορές η μεγαλύτερη νίκη σας μπορεί να είναι να σηκωθείτε από το κρεβάτι,να κάνετε ντους και να τρώτε αρκετό φαγητό. Μην ντρέπεστε για τα πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε.

Φερθείτε στον εαυτό σας με τον τρόπο που θα φερόσασταν σ’έναν φίλο σας.Θα αναγκάζατε το φίλο σας να κρύβει το τεχνητό του  άκρο ή θα τον κριτικάρατε για τη δυσχέρεια στο λόγο του;Τότε φερθείτε στον εαυτό σας με την ίδια ευγένεια.

-Προειδοποιήσεις-

 

Μην αλλάζετε τον εαυτό σας.

Μην προσπαθείτε να αποκρύψετε την αναπηρία σας ή να γίνετε κάποιος άλλος.Είστε όμορφοι όπως είστε.Είναι ωραίο το τεχνητό σας χέρι.Ακόμα και η αναπηρική σας καρέκλα είναι ωραία.Ο τρόπος που χτυπάτε τα χέρια σας και αρθρώνετε φράσεις είναι ωραίος.

πηγή φώτο / wikihow

Μ.ΣΟΦΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

newsitamea

Μπαμπάς συγκεντρώνει χρήματα για καρκινοπαθή παιδιά στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika