Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πώς να φτιάξετε σπιτικό λάδι κανέλας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
 Πώς να φτιάξετε σπιτικό λάδι κανέλας

Πώς να φτιάξετε σπιτικό λάδι κανέλας

Το λάδι κανέλας δεν έχει καμία σχέση με το αιθέριο έλαιο κανέλας αλλά δεν παύει να θέλει και αυτό μεγάλη προσοχή όταν το χρησιμοποιούμε. Δεν το βάζουμε στο δέρμα μας πριν να το αραιώσουμε με κάποιο άλλο λάδι, δεν το βάζουμε στο πρόσωπο πριν να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε αλλεργία στην κανέλα και δεν το πίνουμε πριν να το αραιώσουμε με άλλα υλικά ή λάδια.

Ας δούμε έναν εύκολο τρόπο για να κάνουμε λάδι κανέλας

Παίρνουμε ένα μεγάλο γυάλινο σκουρόχρωμο βάζο – κατά προτίμηση πορτοκαλί ή πράσινο – με ευρύ στόμιο και το γεμίζουμε όσο πιο σφιχτά μπορούμε με ξυλάκια κανέλας. Προσοχή στα ξυλάκια κανέλας, να είναι πολύ καλής ποιότητας και φρέσκα διότι όσο πιο φρέσκα ​​τα ξυλάκια της κανέλας μας τόσο πιο ισχυρό και καλύτερο θα είναι το λάδι μας.

Αφού τακτοποιήσουμε τα ξυλάκια μας, γεμίζουμε το βάζο μας με ελαιόλαδο μέχρι να καλυφτεί όλη η κανέλα. Τοποθετούμε το βάζο μας σε ζεστό σημείο το οποίο να το βλέπει ο ήλιος και δεν ξεχνάμε κάθε μέρα να κουνάμε το βάζο μας ώστε να δίνουμε την δυνατότητα στα συστατικά της κανέλας να αποδεσμεύονται μέσα στο ελαιόλαδο.

Μετά από περίπου τρεις εβδομάδες σουρώνουμε το λάδι μας ή απλά βγάζουμε τα ξυλάκια της κανέλας από το λάδι. Στη συνέχεια, βάζουμε το λάδι μας σε σκουρόχρωμα μπουκαλάκια και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Τα σκουρόχρωμα γυάλινα βάζα βοηθάνε τα λάδια μας να μην οξειδώνονται και τους προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Πορτοκαλί, καφέ ή πράσινα γυάλινα βάζα είναι ό,τι καλύτερο. Όχι όμως τα μπλε.

Το λάδι μας που παρασκευάσαμε είναι λάδι κανέλας και όχι αιθέριο έλαιο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε:

1. στο μασάζ

2. στις κρέμες του προσώπου μας

3. στα αρώματά μας

4. στο μπάνιο μας

5. στα γλυκά

6. σε κάποιο φαγητό μας, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες

Ακόμα κι αν το λάδι μας δεν είναι αιθέριο έλαιο πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με το λάδι της κανέλας, και προσοχή, δεν χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

thalia

ΠΗΓΗ: enallaktikidrasi.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης