Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Πώς να… επιβιώσετε στην προσχολική του ηλικία!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πώς να… επιβιώσετε στην προσχολική του ηλικία!!!

 

Ένας νέος γονιός, λόγω απειρίας, δυσκολεύεται ιδιαίτερα να διατηρήσει την ψυχραιμία του, τα πρώτα χρόνια, πριν το παιδί πάει σχολείο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που φοβούνται ότι όση ώρα κάνουν ένα ντους το παιδί τους μπορεί να καταπιεί ολόκληρο το σωληνάριο της οδοντόπαστας, άλλοι γεμίζουν τις γωνίες του σπιτιού με προστατευτικά, γιατί θεωρούν δεδομένο τον τραυματισμό. Όλα αυτά μακροχρόνια επηρεάζουν την ψυχολογία των γονιών, που στο τέλος ξεσπούν.

Διαβάστε, λοιπόν, πώς μπορείτε να… επιβιώσετε σε αυτόν το δύσκολο «πόλεμο».

• Βάλτε ασφάλεια στο καπάκι της λεκάνης

Αν δεν θέλετε κάθε τριάντα δευτερόλεπτα να βρίσκεται και ένα καινούργιο αντικείμενο στο εσωτερικό της, βάλτε μία ασφάλεια στο καπάκι, που να μην επιτρέπει στο παιδί να το ανοίγει όποτε θέλει.

• Αν είναι δύστροπο, βάλτε το στο νερό

Μην σας μοιάζει με βασανιστήριο, γιατί δεν είναι. Τα περισσότερα παιδιά χαλαρώνουν με ένα χλιαρό ντους και έχετε πολλές πιθανότητες, μετά από αυτό, να σταματήσει το κλάμα και να είναι ήρεμο.

• Καλές οι πλαστελίνες, αλλά σίγουρα θα φάει ένα κομμάτι

Υπάρχουν μάρκες στο εμπόριο, που διαφημίζουν ότι η πλαστελίνη τους δεν περιέχει ουσίες επικίνδυνες για την υγεία του παιδιού. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να του επιτρέπεται να τρώει κομμάτια. Μην νομίζετε όμως, ότι δεν θα βρει την ευκαιρία να καταπιεί ένα κομμάτι, την ώρα που δεν θα το βλέπετε.

• Θέλουν δραστηριότητες εκτός σπιτιού

Είναι όπως τα σκυλάκια. Εάν ήταν δυνατό να είναι όλη την ημέρα εκτός σπιτιού, να παίζουν και να κυλιούνται στα χώματα, θα ήταν η καλύτερή τους. Βγείτε μαζί τους βόλτες, λοιπόν. Θα κουραστούν και, όταν επιστρέψετε στο σπίτι, θα κοιμηθούν πιο εύκολα.

• Σε αυτήν την ηλικία έχουν περίεργα γούστα στο φαγητό

Ακούγεται περίεργο, αλλά υπάρχουν μωρά που αρνούνται να φάνε πατάτες… Πολλά παιδιά προσχολικής ηλικίας «κολλάνε» σε κάποιες γεύσεις, όπως τα ζυμαρικά, και προτιμούν να μείνουν νηστικά, παρά να φάνε κάτι άλλο. Μην περιμένετε να δοκιμάζουν περίεργες γεύσεις. Προτιμάτε απλά φαγητά, που να μην προκαλούν… παρενέργειες στο πεπτικό σύστημά του.

• Παίζουν, όταν φεύγουν μακριά σας

Δεν το κάνουν για κανέναν άλλο λόγο, παρά γιατί τους αρέσει να τα κυνηγάτε. Κάντε τους το χατίρι και παίξτε μαζί τους.

• Η ακαταστασία διορθώνεται

Να επαναλαμβάνεται στον εαυτό σας ότι κάθε φορά, που τα κάνει… λίμπα, εσείς μπορείτε να συμμαζέψετε. Είναι εκνευριστικό, μοιάζει με «Γολγοθά», αλλά μπορείτε να το κάνετε. Δεν είναι το τέλος του κόσμου.

• Μην κάνετε συγκρίσεις

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Θα ακούτε συνέχεια από άλλες μανάδες να υπερηφανεύονται για τα δικά τους, που τα κάνουν όλα τέλεια. Πρώτον: μην πιστεύετε ό,τι ακούτε, γιατί πολλά είναι υπερβολές. Δεύτερον: κάθε παιδί κάνει τα δικά του, όποτε θέλει. Να ακούτε μόνο τον παιδίατρό σας και να προσθέτετε επιπλέον έγνοιες στο κεφάλι σας.

• Κάνετε φίλους άλλους γονείς

Μέσα από τις νέες σας φιλίες, θα ανταλλάξετε απόψεις, θα μάθετε νέα πράγματα, που θα σας φανούν χρήσιμα, ενώ θα σας προσφέρουν την εμπειρία τους, εάν τα παιδιά των άλλων είναι μεγαλύτερα.

• Μην στενοχωριέστε για κάτι που μπορεί να μην γίνει

Ασχοληθείτε με τα προβλήματα, που αντιμετωπίζετε σήμερα, και όχι με κάτι που στο μέλλον μπορεί να γίνει. Είναι άδικο για εσάς να στενοχωριέστε και να έχετε άγχος για κάτι, που τελικά μπορεί να μην συμβεί και ποτέ.

 

 

mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou