Newsitamea.gr
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Πώς να επεξηγήσετε τον Αυτισμό στους Ανθρώπους (Μέθοδος 3)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

explain-autism-to-people-step-11

Επεξηγώντας τις διαφορές των αυτιστικών ως προς τη δυνατότητα επικοινωνίας

 1. Βοηθήστε τους ανθρώπους να κατανοήσουν ότι τα αυτιστικά άτομα νοιάζονται πραγματικά για τα αισθήματα των άλλων. Παρόλα αυτά, δεν συνειδητοποιούν απαραίτητα το πώς αισθάνονται οι άλλοι και δεν γνωρίζουν το πώς θα αντιδράσουν στα αισθήματά τους με τον καλύτερο τρόπο. Υπενθυμίστε πως πολλά αυτιστικά άτομα δεν έχουν τη δυνατότητα ενσυναίσθησης και αυτό τα κάνει να φαίνονται αναίσθητα όταν δηλαδή πραγματικά δεν κατανοούν το τι αισθάνεται ο άλλος.

Εξηγήστε πως πρέπει να ξεκαθαρίζουμε τι ακριβώς νιώθουμε. Για παράδειγμα, ένα αυτιστικό άτομο ίσως να μην καταλαβαίνει το λόγο για τον οποίο χαμηλώνετε το βλέμμα αλλά εάν του πείτε ότι είστε στεναχωρημένος γιατί θύμωσε ο πατέρας σας μαζί σας θα ξέρει καλύτερα πώς να ανταποκριθεί.

Πώς να επεξηγήσετε τον Αυτισμό στους Ανθρώπους (Μέθοδος 1)

explain-autism-to-people-step-12

2. Εξηγήστε πως τα αυτιστικά άτομα συνηθίζουν να παθιάζονται έντονα με κάποια πράγματα. Πολλοί αυτιστικοί έχουν τρελή αγάπη για κάποια συγκεκριμένα πράγματα και έχουν την τάση να μιλούν ώρες γι’ αυτά.

Μερικά αυτιστικά άτομα διστάζουν υπερβολικά να συζητήσουν για τα ξεχωριστά ενδιαφέροντά τους γιατί φοβούνται μήπως φανούν αγενείς. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει τα άτομα αυτά να διαβεβαιώνονται ότι μπορούν άνετα να μιλούν για τα ενδιαφέροντά τους από καιρού εις καιρόν και ειδικά όταν οι συνομιλητές τους θέτουν ερωτήσεις πάνω σ’ αυτά.

Πώς να επεξηγήσετε τον Αυτισμό στους Ανθρώπους (Μέθοδος 2)

explain-autism-to-people-step-13

3. Επεξηγήστε πως οι αυτιστικοί δεν συνειδητοποιούν το πόσο ενδιαφέρεστε για τα λεγόμενά τους. Εάν θέλετε να αλλάξετε θέμα συζήτησης ή και να την τερματίσετε, ίσως να μην κατανοούν τους υπαινιγμούς σας. Είναι καλύτερο να είστε ευθείς.

Θα ήταν καλό εάν έχετε ήδη σκεφτεί κάποιους λόγους για τους οποίους πρέπει να αποχωρήσετε, όπως «Χρειάζεται να φύγω για να μην αργήσω» ή « Έχω πολλή δουλειά και χρειάζομαι λίγο χρόνο για τον εαυτό μου» (κάτι που μπορούν να κατανοήσουν οι περισσότεροι αυτιστικοί).

explain-autism-to-people-step-14

4. Βοηθήστε τους ανθρώπους να κατανοήσουν ότι τα αυτιστικά άτομα έχουν αισθήματα όπως και όλοι οι άλλοι. Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος ότι οι αυτιστικοί μπορούν να αγαπήσουν, να χαρούν και να πονέσουν όπως και οποιοσδήποτε άλλος. Το γεγονός ότι φαίνονται αποκομμένοι κάποιες φορές δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αισθανθούν. Στην πραγματικότητα πολλοί αυτιστικοί έχουν πολύ βαθιά αισθήματα.

Πώς να επεξηγήσετε τον Αυτισμό στους Ανθρώπους (Μέθοδος 1)

Πώς να επεξηγήσετε τον Αυτισμό στους Ανθρώπους (Μέθοδος 2)

Πώς να επεξηγήσετε τον Αυτισμό στους Ανθρώπους (Μέθοδος 3)

Πώς να επεξηγήσετε τον Αυτισμό στους Ανθρώπους (Μέθοδος 4)

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή άρθρου και εικόνων  Wikihow.com

Newsroom Aμεα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Penni Syggrou

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Efi Nika