Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πως να αποτρέψετε τον καρκίνο των ωοθηκών

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ovarian-cancer

Πως να αποτρέψετε τον καρκίνο των ωοθηκών

Από όλους τους τύπους καρκίνου, ο καρκίνος των ωοθηκών έχει το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας. Οι γιατροί παροτρύνουν τις γυναίκες να αναλάβουν τη φροντίδα της υγείας τους και για την τακτική επίσκεψη τους στο γυναικολόγο τους, για την ασθένεια που πρέπει να παρατηρήσει εγκαίρως.

Καρκίνο των ωοθηκών – Παράγοντες κινδύνου:

Οι λόγοι για τον καρκίνο των ωοθηκών είναι ακόμα άγνωστοι. Παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την εμφάνιση της ασθένειας αυτής είναι: η ηλικία (οι ηλικιωμένες γυναίκες στην εμμηνόπαυση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο), το οικογενειακό ιστορικό (καρκίνου στην οικογένεια), την αναπαραγωγική λειτουργία των γυναικών (οι γυναίκες που δεν έχουν ή που άργησαν να γεννήσουν στη ζωή τους), οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, ορμονοθεραπεία κλπ.

Καρκίνο των ωοθηκών – Συμπτώματα:

Ο καρκίνος των ωοθηκών θεωρείται «σιωπηλή νόσος» Επειδή τα συμπτώματα εμφανίζονται συχνά όταν η νόσος έχει ήδη προχωρήσει. Τα πιο κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν κράμπες, πρήξιμο της κοιλίας, μετεωρισμός, εμετός ή ξαφνική απώλεια βάρους, πόνο στην περιοχή της πυέλου, συχνή ούρηση και ξαφνική. Επίσης, όγκο στις ωοθήκες ενδέχεται να υποδηλώνουν το συνεχές αίσθημα κόπωσης, πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, κοιλιακό άλγος, ασυνήθιστη κολπική αιμορραγία, δυσκοιλιότητα, διάρροια ή εμετό.

Καρκίνο των ωοθηκών – Πρόληψη:

Αυτή η κακοήθης νόσος είναι η πιο θανατηφόρα επειδή αργεί να αποκαλυφθεί. Το ποσοστό των γυναικών που πάνε στους γυναικολόγους τους για εξετάσεις που είναι πολύ μικρό και άλλες που πάνε στο γιατρό είναι ήδη πολύ αργά, η νόσος είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Ο καρκίνος των ωοθηκών απειλεί όλες τις γυναίκες και δεν μπορεί να ανιχνευθεί από ένα τεστ Παπανικολάου, αλλά η ασθένεια μπορεί να ξεπεραστεί εάν ανιχνευθεί έγκαιρα. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να πηγαίνετε τακτικά για γυναικολογικές εξετάσεις. Η προφορική αντισύλληψη συνιστάται ως πρόληψη .

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος Προστάτη: Γιατί αμφισβητείται το PSA για τον προσυμπτωματικό έλεγχο της νόσου

Efi Nika

Καρκίνος: Υπάρχουν σημάδια που θα μπορούσαν να εντοπιστούν χρόνια πριν από τα συμπτώματα, λέει νέο ερευνητικό ινστιτούτο

Γιώργος Newsitamea

Καρκίνος παγκρέατος: Εξέταση αίματος τον ανιχνεύει με ακρίβεια 97%

newsitamea