Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Πώς να αντιμετωπίσετε την κυστική ακμή;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Είναι κάτι που σχεδόν κανένας δεν θα ομολογήσει ότι το παρακολουθεί: έναν άντρα να ζουλάει ένα τεράστιο σπυράκι στο πίσω μέρος του λαιμού του. Όμως περισσότεροι από 8 εκατ. χρήστες του YouTube έχουν παρακολουθήσει τον Άντι Πέππερς να το κάνει αυτό.

Στο βίντεο, ο Πέππερς ζουλάει ένα σπυράκι μέχρι που αυτό σκάει.

Ο Πέππερς ομολογεί ότι είχε αυτό το σημάδι για περισσότερο από μία δεκαετία. Ποτέ δεν το πίεσε γιατί δεν τον ενοχλούσε.

Την περίοδο που τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του εργάζονταν στο αγροτικό Λάος, το εξόγκωμα άρχισε να τον ενοχλεί.

«Το εξόγκωμα άρχισε να μεγαλώνει και έφτασε στο σημείο να με πονάει τόσο πολύ που λύγιζα το κεφάλι μου πίσω από την πίεση», ανέφερε.

Έπειτα από έρευνα στο Διαδίκτυο για τα συμπτώματά του, ανακάλυψε πως το εξόγκωμα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα σπυράκι. Ο Πέππερς και η σύζυγός του άρχισαν να αναλαμβάνουν δράση.

Πήγαν στο φαρμακείο και αγόρασαν ένα κουτί με σύνεργα για να σπάσουν το σπυράκι, το οποίο περιελάμβανε γάζες, αλκοόλ και «ένα ειδικό εργαλείο με νυστέρι στη μία άκρη και έναν κρίκο στην άλλη που απομακρύνει τα σπυράκια», ανέφερε στην περιγραφή του βίντεο στο YouTube.

Η σύζυγος του Πέππερς άνοιξε το σπυράκι και άρχισε να το ζουλάει. Δεν μπορούσε πλέον ο Πέππερς να ανεχτεί τον πόνο και γι’ αυτό αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

«Καθώς τα χέρια της συζύγου μου ήταν ελεύθερα», ανέφερε ο Πέππερς, «αποφάσισε να τραβήξει με βίντεο τα όσα έβλεπε για να μπορεί να μου δείξει αυτό που με δυσπιστία περιέγραφε ως ‘απίστευτο’».

Αυτό που είδε η σύζυγος του Πέππερς ήταν να βγαίνει από το σπυράκι του Πέππερς ένας χείμαρρος από κρεμώδες πύον, αναμεμειγμένο με αίμα και έλαια.

Ο Πέππερς αναφέρει πως χρειάστηκαν πολλές μέρες για να βγει όλο το πύον, όμως άξιζε τον κόπο.

«Το συγκεκριμένο βίντεο καταγράφηκε έπειτα από  την εξαγωγή της μεγαλύτερης ποσότητας πύον, κατά τη διάρκεια της οποίας ένιωθα μεγάλη ανακούφιση από την πίεση και μετά δεν πονούσα καθόλου», έγραψε.

«Τώρα, το μόνο που έχει απομείνει από το σπυράκι είναι ένα μικρό σημάδι στο πίσω μέρος του λαιμού και φυσικά, το βίντεο».

Το τεράστιο σπυρί του Πέππερς προκλήθηκε από κυστική ακμή. Πρόκειται για ένα είδος ακμής κατά την οποία δημιουργούνται μεγάλα, φουντωμένα εξογκώματα στο πρόσωπο, το στήθος, την πλάτη, τα χέρια ή τους ώμους.

Τα εξογκώματα αυτά είναι κατά κανόνα μαλακά, γεμάτα πύον και βαθιά μέσα στο δέρμα.

Η κυστική ακμή, παρόλο που συνήθως εμφανίζεται στους εφήβους και τους νέους ενήλικες, μπορεί να εμφανιστεί και σε οποιονδήποτε άλλον.

Υπάρχει θεραπεία για την κυστική ακμή οπότε είναι καλό να αναζητά κανείς ιατρική βοήθεια, εάν χρειαστεί. Ο δερματολόγος ενδέχεται να σας συνταγογραφήσει αντιβιοτικά εκ του στόματος ή συνταγογραφούμενες δυναμωτικές κρέμες ή λοσιόν για την καταπολέμηση του προβλήματος.

Εκτός από το δερματολόγο, μπορείτε να επωφεληθείτε και από κάποιες φυσικές θεραπείες όσον αφορά στα συμπτώματα της κυστικής ακμής.

Η σόδα φαγητού, το έλαιο από τεϊόδεντρο και το μηλόξυδο είναι προϊόντα, που όταν εφαρμόζονται τοπικά, μειώνουν την εμφάνιση της κυστικής ακμής.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Το βίντεο περιέχει εικόνες που ίσως δεν είναι ευχάριστες προς παρακολούθηση.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου, εικόνας και βίντεο sfglobe.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Efi Nika