Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πώς να αφαιρέσετε τις πέτρες από τα νεφρά σε 10 μέρες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

pos-na-aferesete-tis-petres-apo-ta-nefra-se-10-meres

Πώς να αφαιρέσετε τις πέτρες από τα νεφρά σε 10 μέρες

Το κεχρί είναι ένα προσιτό δημητριακό και είναι επίσης εκπληκτικό όταν πρόκειται για τη θεραπεία των λίθων των νεφρών. Πολλοί ισχυρίζονται ότι το κεχρί βοήθησε να ξεχάσουν τα προβλήματά τους με τα νεφρά.

Στη παραδοσιακή ιατρική το κεχρί χρησιμοποιείται ως φυσική θεραπεία για τη θεραπεία της ουρολιθίασης (σχηματισμός λίθων στα ούρα και των ουροφόρων οδών). Επίσης καθαρίζει αποτελεσματικά τα νεφρά, εξαλείφει την άμμο και τη λάσπη, αφαιρεί μικρές πέτρες από τα νεφρά και την ουροδόχο κύστη, βοηθά  τις ασθένειες των γυναικών και θεραπεύει την κυστίτιδα.

Επίσης, το κεχρί είναι ένα από τα πιό δημοφιλή δημητριακά και έχει υψηλή θρεπτική αξία και φαρμακευτικές ιδιότητες. Σας προτείνουμε μια πραγματικά υπέροχη και αποτελεσματική συνταγή από τη ρωσική παραδοσιακή ιατρική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σας με της πέτρες στα νεφρά. Αυτή η συνταγή μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των νεφρών, αφαιρώντας την άμμο και τα μικρά πετραδάκια.

kexri

Συνταγή για την αφαίρεση λίθων από τα νεφρά:

Πάρτε 200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) κεχρί και ξεπλύνετέ το με ζεστό νερό. Κάντε αυτή τη διαδικασία το βράδυ. Βάλτε το κεχρί σε ένα μεγαλύτερο δοχείο (περίπου 3 λίτρων) και γεμίστε τα 2/3 του δοχείου με ζεστό βρασμένο νερό. Σκεπάστε το δοχείο  και τυλίξτε τ0 με κάτι ζεστό και αφήστε το όλη τη νύχτα.

Το πρωί θα παρατηρήσετε ένα λευκό αδιαφανές υγρό στο βάζο. Αυτό είναι το φάρμακο σας. Pίξτε το υγρό από το δοχείο σε ένα άλλο μπολ ή μπουκάλι. Πίνετε όλη την ημέρα, χωρίς περιορισμό, σε οποιαδήποτε ποσότητα, ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο, μην πετάτε το κεχρί. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να μαγειρέψετε ένα υγιές κουάκερ και να το φάτε για πρωινό. Θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι κεχρί και 3 φλιτζάνια νερό .Bράστε αυτό το μείγμα για 15 λεπτά και το πρωινό σας είναι έτοιμο.

Το βράδυ, προετοιμάστε ένα νέο για την επόμενη ημέρα χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικασία. Για να δείτε αποτελέσματα θα πρέπει να πίνετε αυτό το ποτό για 10-15 ημέρες.

Μετά από 10-15 ημέρες οι πέτρες θα έχουνε λιώσει και θα φύγουνε μαζί με τα ούρα και τα νεφρά σας θα είναι καθαρά. Η άμμος, η βλέννα και οι πέτρες, θα είναι ιστορία. Η φλεγμονή θα εξαλειφθεί και ο ιστός των νεφρών και των οργάνων του ουροποιητικού συστήματος, θα πρέπει να έχουν αποκατασταθεί.

Αυτό το δημητριακό είναι προσιτό σε όλους. Είναι φθηνό και μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Με την εισαγωγή του κεχρί στη διατροφή σας τα νεφρά σας θα είναι καλύτερα. Η πρόληψη είναι σίγουρα απαραίτητη.

Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα μείγμα λεμονιού και ελαιόλαδου, χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του ήπατος, βοηθάει επίσης να φεύγουν οι λίθοι από την χοληδόχο κύστη και τα νεφρά.

  * Κεχρί και άλλες  – Διατροφικές αξίες

Το κεχρί είναι μια καλή πηγή φυτικής πρωτείνης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα νιασίνη, φολικό οξύ και Β6.

Περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό και ψευδάργυρο.

Δεν περιέχει γλουτένη ,έτσι μπορεί να αντικαταστήσει το σιτάρι στο διαιτολόγιο ατόμων,τα οποία πάσχουν από κοιλιοκάκη η άλλης μορφής αλλεργία στο σιτάρι.

Το μαγνήσιο προστατεύει την καρδιά μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, ρίχνει την υψηλή πίεση και ελλατώνει την συχνότητα των κρίσεων ημικρανίας.

Οι φυτικές ίνες του κεχριού βοηθούν στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης λίθων στή χολή, μειώνουν την έκκριση των χολικών αλάτων τα οποία σε περίσσεια οδηγούν στο σχηματισμό πέτρας.
Επίσης καθυστερεί την απορρόφηση σακχάρων στο έντερο, με αποτέλεσμα το επιπεδό τους στο αίμα να αυξάνεται σταδιακά και όχι απότομα.

Πώς μπορεί να μαγειρευτεί; ΑΠΟ Αλίκη Πανοπούλου – Σύμβουλος διατροφής

Μπορείτε να βρείτε αρκετές συνταγές με βιολογικό κεχρί. Εγώ θα σας δώσω μια μικρή ιδέα, και μιας και λέμε πάντα την αλήθεια μεταξύ μας, θα σας αναφέρω πως όταν άρχισα να το μαγειρεύω, μου φαινόταν άνοστο κι έψαχνα τρόπους να το νοστιμέψω.

Τυχαία ένα πρωί κι ενώ το είχα ξεχάσει να βράζει σε δυνατή φωτιά, το πρόλαβα πριν καεί και το απέσυρα από το μάτι.

Είχε γίνει στεγνό και σπυρωτό, όπως το ήθελα ψημένο, του πρόσθεσα αλάτι, μπόλικο λεμόνι και ελαιόλαδο. Από τότε η αναλογία νερού που χρησιμοποιώ είναι λίγο λιγότερη από 2 νερό προς 1 κεχρί. Αυτή είναι η πιο απλή μορφή του.

Άλλοτε το κάνω σε γεμιστά ή το ανακατεύω με ψητά ή στο τηγάνι με λαχανικά με λίγη σάλτσα σόγιας.

Υπάρχει και σε μορφή νιφάδων, οπότε γίνεται ένας χυλός, είτε αλμυρός είτε με φρούτα και κανέλα.

*** Προέλευση – Ιστορία

Το κεχρί θεωρείται ότι προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική, ιδιαίτερα από την περιοχή της Αιθιοπίας, όπου και καλλιεργούνταν από τα προϊστορικά ακόμη χρόνια. Υπάρχουν αναφορές στη Βίβλο, για τη χρήση του κεχριού σε τύπο άζυμου ψωμιού.

Η καλλιέργεια του κεχριού την προϊστορική εποχή επικρατούσε επίσης, έναντι της αντίστοιχης καλλιέργειας του ρυζιού και στις περιοχές όπου βρίσκονται σήμερα η Ινδία, η Κίνα και η Κορέα.Η διαδεδομένη καλλιέργειά του στην Ανατολή έχει αποδοθεί στην μεγάλη του αντοχή σε συνθήκες ξηρασίας. Το 5000 π.χ. το κεχρί διέσχισε τη Μαύρη Θάλασσα και από την Ασία πέρασε στην Ευρώπη.Το κεχρί ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι το καλλιεργούσαν συστηματικά και το χρησιμοποιούσαν κυρίως για την παρασκευή ψωμιού.

Το κεχρί ως παράδοση σε διάφορες φυλές ανά τους αιώνες

Προσπαθώντας να ξεδιπλώσουμε τα αρχαία μυστικά του μικρού αυτού σπόρου, το συναντάμε στην Ινδία με τη μορφή ενός επίπεδου ψωμιού που ονομάζεται «Bajari» ή «Bhakri» ή «Roti», ανάλογα με την περιοχή.Στη Ρωσία το κεχρί παραδοσιακά τρώγεται ως χυλός- γλυκός, με την προσθήκη γάλακτος και ζάχαρης ή αλμυρός, σαν συνοδευτικό του βασικού γεύματος.

Στην Κίνα συνηθίζεται η κατανάλωσή του σε συνδυασμό με φασόλια, γλυκοπατάτες ή κολοκύθα. Η προσθήκη του σε σούπες βοηθάει τις μητέρες να δυναμώσουν μετά τον τοκετό και να παράγουν επαρκή ποσότητα γάλακτος για τα μωρά τους.Στη Γερμανία, τρώγεται βραστό με μέλι και μήλα.

Κεχρί για την παραγωγή αλκοολούχου ποτού

Στην Ταϊβάν, την Ανατολική Αφρική και στο Νεπάλ με αλκοολική ζύμωση του κεχριού εξάγονται τοπικά αλκοολούχα ποτά. Στα βαλκάνια, στις περιοχές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, από το κεχρί παράγεται ένα ποτό που ονομάζεται «boza».

Για χορτοφάγους, αθλητές και άτομα με αλλεργία στη γλουτένη

Το κεχρί είναι μία από τις αγαπημένες τροφές των χορτοφάγων, γιατί με τις φυτικές του ίνες δημιουργεί αίσθημα πληρότητας στο στομάχι, ενώ ταυτόχρονα εφοδιάζει τον οργανισμό με καλής ποιότητας πρωτεΐνη.

Λόγω του μαγνησίου που περιέχει, το κεχρί είναι κατάλληλο για αθλητές που προπονούνται εντατικά. Ποδηλάτες και δρομείς μεγάλων αποστάσεων, οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν κράμπες στα πόδια, μπορούν να ωφεληθούν από την κατανάλωσή του.Το κεχρί δεν περιέχει γλουτένη, έτσι μπορεί να αντικαταστήσει το σιτάρι στο διαιτολόγιο ατόμων, τα οποία πάσχουν από κοιλιοκάκη ή άλλης μορφής αλλεργία στο σιτάρι.

** Τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας newsitamea.gr έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα .Οι πληροφορίες που περιέχονται δεν πρέπει να αντικαθιστούν τις συμβουλές ή οδηγίες του γιατρού σας. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας σας πρέπει ν’ απευθύνεστε στον γιατρό σας που είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας δώσει θεραπεία ή συμβουλές για την περίπτωσή σας.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika