Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα σε βρέφη και παιδιά!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα σε βρέφη και παιδιά!

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα σε βρέφη και παιδιά!!!

 

Η δυσκοιλιότητα είναι συχνό πρόβλημα στα παιδιά, είναι σύμπτωμα και όχι νόσος και αποτελεί αιτία για το 3% των επισκέψεων στον παιδίατρο.

Βρέφη που θηλάζουν μπορεί να έχουν από 7 κρεμώδεις κενώσεις την ημέρα έως 1 την εβδομάδα. Τα παιδιά 1-2 ετών έχουν κατά μέσο όρο 1 με 2 κενώσεις την ημέρα, ενώ έως την ηλικία 4 ετών περίπου φθάνουν να έχουν από 1 κένωση την ημέρα έως 3 την εβδομάδα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τα βρέφη

Μία προσέγγιση για βρέφη που δεν έχουν απογαλακτιστεί είναι να δίνετε νερό σε μικρές ποσότητες μεταξύ των θηλασμών. Προσπαθήστε να μην τους δίνετε μεγάλη ποσότητα νερού διότι θα αισθανθούν κορεσμό και δεν θα θέλουν να θηλάσουν. Για τα βρέφη που έχουν απογαλακτιστεί, αρκεί να αυξήσετε τις φυτικές ίνες τις οποίες λαμβάνουν από φρούτα και λαχανικά.
Τα καλύτερα φρούτα για να διευκολύνετε τα βρέφη είναι να αλέσετε φρούτα, όπως βερίκοκα, σταφύλια, αχλάδια και δαμάσκηνα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τα παιδιά

Η δυσκοιλιότητα στα παιδιά είναι προτιμότερο και ενδείκνυται να αντιμετωπίζεται αρχικά μέσω αλλαγών στη διατροφή τους, όπως αύξηση κατανάλωσης φυτικών ινών και υγρών, δηλαδή νερού και φυσικών χυμών. Όπως ισχύει και για τα βρέφη, τα παιδιά επίσης θα πρέπει να τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά.

Αν παρ’ όλα αυτά το πρόβλημα παραμένει, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Στην περίπτωση που και οι μητέρες υποφέρουν από συμπτώματα δυσκοιλιότητας, το προϊόν Regulamine™ της Benegast, της εξειδικευμένης σειράς προϊόντων για το γαστρεντερικό σύστημα από την Omega Pharma, αποτελεί την ιδανική λύση. Το 100% φυσικό ενεργό συστατικό Chiasyll™ (ψύλλιο & σπόροι chia) που περιέχει, συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα των διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών που προάγουν την τακτική κινητικότητα του εντέρου και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τη δυσκοιλιότητα μετρίου βαθμού. Το Regulamine™ είναι διαθέσιμο σε φακελίσκους, διαλύεται στο νερό, δεν περιέχει ζάχαρη και έχει γεύση πορτοκαλιού.

Είναι κατάλληλο και για εγκύους, καθώς και για παιδιά άνω των 12 ετών κατόπιν ιατρικής συμβουλής

Επιπλέον, με τις απλές και χρήσιμες συμβουλές του site myeupepsia.gr, το οποίο υποστηρίζεται από τη σειρά Benegast, το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν τη δυσκοιλιότητα, όπως για τη πρόληψη και αντιμετώπιση της σε περίοδο εγκυμοσύνης.

mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν αρέσει το φαγητό στο παιδί; Ποιες «στρατηγικές» μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς

Penni Syggrou

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika