Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Πως μπορεί να συνδέεται ο καρκίνος του προστάτη με την απώλεια μαλλιών;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

maxresdefault

Πως μπορεί να συνδέεται ο καρκίνος του προστάτη με την απώλεια μαλλιών;

Άντρες με αντρικού τύπου φαλάκρα μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης επιθετικού καρκίνου στον προστάτη σε σχέση με άντρες που δεν έχουν φαλάκρα, αναφέρει νέα έρευνα. Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι δεν είναι ακόμα σαφές αν άντρες με αυτού του είδους τη φαλάκρα θα πρέπει να ανησυχούν. Η έρευνα ανακάλυψε σχέση αλλά δεν απέδειξε ότι είναι αιτιατή.

Ο ερευνητής Michael Cook του U.S. National Cancer Institute, δήλωσε ότι είναι πιθανό στο μέλλον η αντρικού τύπου φαλάκρα να παίζει ενδεχομένως μικρό ρόλο στην εκτίμηση του κινδύνου για καρκίνο στον προστάτη και μπορεί ενδεχομένως να συμβάλει σε συζητήσεις μεταξύ γιατρών και ασθενών για την εξέταση όσον αφορά τον καρκίνο του προστάτη. Η αντρικού τύπου φαλάκρα εμφανίζεται ως αποτέλεσμα συσσωρευμένης, δια βίου έκθεσης στην τεστοστερόνη στο δέρμα, δήλωσε ο Dr. Charles Ryan, του University of California.

Το επίπεδο της τεστοστερόνης δεν είναι απαραίτητα το θέμα, δήλωσε ο Ryan, αλλά, αντίθετα, η ικανότητα του δέρματος να επεξεργάζεται την ορμόνη. Η τεστοστερόνη επίσης οδηγεί τον καρκίνο του προστάτη. Και αυτό θα μπορούσε να εξηγεί προηγούμενες έρευνες που συνδέουν τη φαλάκρα αντρικού είδους με τη νόσο.

Οι ερευνητές εξέτασαν σχεδόν 40.000 άντρες στις ΗΠΑ που εγγράφηκαν στην έρευνα μεταξύ του 1993 και του 2001, όταν η ηλικία τους ήταν μεταξύ 55 και 74 ετών. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το τι θυμόνταν σχετικά με το επίπεδο και το είδος της απώλειας μαλλιών στην ηλικία των 45 ετών.

Περίπου το 18% των αντρών θυμόταν ότι είχε αντρικού τύπου φαλάκρα στην ηλικία των 45 ετών, σύμφωνα με την έρευνα.
Στο διάστημα 2006 έως 2008, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι περισσότεροι από 1.100 άντρες στην έρευνα διαγνώστηκαν με καρκίνο στον προστάτη. Σχεδόν 600 από αυτούς εμφάνισαν επιθετικής μορφής καρκίνο.

‘Αντρες που θυμόνταν ότι είχαν συγκεκριμένο είδος της αντρικού τύπου φαλάκρας είχαν 39% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν επιθετικό καρκίνο στον προστάτη σε σχέση με άντρες που δεν είχαν φαλάκρα. Ωστόσο δεν ήταν περισσότερο πιθανό να έχουν λιγότερο επιθετικό είδος καρκίνο του προστάτη. ‘Αλλα είδη φαλάκρας δεν συνδέθηκαν με την εμφάνιση επιθετικού ή άλλου είδους καρκίνου στο προστάτη, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα έχει σημαντικούς περιορισμούς. ‘Ενας είναι ότι βασίστηκε μόνο στη μνήμη για να καθορίσει πόση τριχόπτωση είχαν οι άντρες στην ηλικία των 45 ετών και είναι πιθανόν οι άντρες να μη θυμούνταν σωστά. Άλλος είναι ότι το 80% των αντρών ήταν λευκοί, επομένως δεν είναι σαφές πώς επηρεάζονται οι έγχρωμοι. Ο Ryan, υπέδειξε οι γιατροί να προσέχουν άντρες στην ηλικία των 40 ετών που έχουν φαλάκρα του συγκεκριμένου είδους.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Journal of Clinical Oncology.’’

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι συμβαίνει στο σώμα αν παίρνεις ασπιρίνη κάθε μέρα

newsitamea

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika