Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Πώς η απουσία του πατέρα επηρεάζει την εφηβεία των κοριτσιών

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Πώς η απουσία του πατέρα επηρεάζει την εφηβεία των κοριτσιών

Πώς η απουσία του πατέρα επηρεάζει την εφηβεία των κοριτσιών

Η απουσία του πατέρα μπορεί να προκαλέσει την παρουσία πρόωρης εφηβείας στα κορίτσια που ζουν σε μονογονεϊκές οικογένειες.

Αυτό ισχυρίζεται έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που συνδέει την απουσία της πατρικής φιγούρας με συναισθηματικές ανησυχίες, χρήση ουσιών και πρώιμη σεξουαλική δραστηριότητα.Παράλληλα, καταγράφηκαν και διάφορα προβλήματα υγείας τα οποία μπορεί να παρουσιαστούν μετά την ενηλικίωση των κοριτσιών!

Σύμφωνα με την έρευνα, 444 κορίτσια που ζούσαν μόνο με τη μητέρα τους, παρουσίασαν πρόωρη ανάπτυξη και υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος, σημάδια τα οποία οδηγούσαν και στην πρόωρη εφηβεία.

Οι λόγοι δεν είναι σαφείς, παρόλα αυτά η υπερβολική έκθεση των παιδιών στο τεχνητό φως της τηλεόρασης ή του υπολογιστή, οι ασθενείς δεσμοί με τη μητέρα ( λόγω του φόρτου εργασίας της τελευταίας) και η παρατεταμένη χρήση χημικών προϊόντων, όπως π.χ. κάποιων καλλυντικών, μπορεί να είναι κάποια από αυτούς.

Η σχέση με τον πατέρα αποτελεί για το κορίτσι τη βάση στην οποία χτίζεται η σχέση του με το αντίθετο φύλο. Οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι μέσω του πατέρα αποκτά εικόνα, αντίληψη και πεποίθηση γενικότερα για τον «άντρα» και βάσει αυτής μπορεί να επιλέξει αργότερα σύντροφο, σύζυγο αλλά και πατέρα των παιδιών της.

Επίσης, η συμπεριφορά του πατέρα στηρίζει και επιβεβαιώνει τη θηλυκή ταυτότητα του κοριτσιού. Πολλά κορίτσια που δεν βιώνουν μια σχέση καθημερινής αλληλεπίδρασης και τρυφερότητας με τον πατέρα μπορεί να συμπεριφέρονται ως «αγοροκόριτσα» νιώθοντας βαθιά μέσα τους υποτιμημένη τη θηλυκή υπόσταση της προσωπικότητάς τους.

Πηγή: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika