Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Πώς αντιμετωπίζεται η κακοσμία του σώματος στα παιδιά;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Πώς αντιμετωπίζεται η κακοσμία του σώματος στα παιδιά;

Η κακοσμία του σώματος δεν παρατηρείται μόνο στους  μεγάλους αλλά και στα παιδιά.

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που η ζέστη είναι έντονη, τα παιδιά ιδρώνουν πολύ περισσότερο και είναι σύνηθες να μυρίζουν κυρίως οι μασχάλες τους.

Ο ίδιος ο ιδρώτας είναι σχεδόν άοσμος, παρά τη λανθασμένη αντίληψη που επικρατεί ότι οι οσμές του σώματος οφείλονται στον ιδρώτα. Άλλωστε η εφίδρωση είναι μια φυσιολογική λειτουργία του σώματος και εκείνο που προκαλεί τη δυσάρεστη οσμή είναι τα βακτήρια που αποβάλλονται μέσω του ιδρώτα και παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος.

Το πιο απλό βήμα για την καταπολέμηση της κακοσμίας του παιδιού είναι η σωματική υγιεινή. Δηλαδή τα παιδιά  με τη συνδρομή των γονιών τους θα πρέπει :

– Να κάνουν καθημερινό μπάνιο και καλό στέγνωμα του σώματος.
– Να αλλάζουν ρούχα και κάλτσες. Τα ρούχα πρέπει να είναι από φυσικά υλικά (βαμβάκι, μαλλί, λινό) και όχι συνθετικά, ώστε να επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει.
-Να λαμβάνουν μία ισορροπημένη διατροφή. Έχει αποδειχτεί ότι οι διατροφικές συνήθειες μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν την έκλυση δυσάρεστων σωματικών οσμών στο σώμα ενός παιδιού. Όμως, ακόμα και μια μη ισορροπημένη διατροφή, που πιθανώς οδηγεί σε έλλειψη θρεπτικών συστατικών (π.χ. ψευδάργυρο, μαγνήσιο), μπορεί να ευθύνεται για την κακοσμία.
– Να αποφεύγουν καυτερά ή πικάντικα φαγητά και μυρωδικά που επιδεινώνουν την κακοσμία.

Συνήθως το πρόβλημα της κακοσμίας δεν είναι ανησυχητικό, αν όμως επιμένει και είναι έντονο καλό θα ήταν να επισκεφθείτε το δερματολόγο σας ή έναν ενδοκρινολόγο.

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika