Newsitamea.gr
AMEA news ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πορεία «Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς» … Σεβασμός στη Διαφορετικότητα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

10516

Πορεία «Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς» … Σεβασμός στη Διαφορετικότητα
1. Πορεία «Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς»
Εύλογες προσαρμογές: Σεβασμός στη Διαφορετικότητα.
Προσκαλείστε να καταστείτε συνοδοιπόροι με τους Κύπριους τυφλούς στο γνήσιο αγώνα που διεξάγουν για κοινωνικοοικονομική καταξίωση, λαμβάνοντας ενεργά μέρος στις πορείες «Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς» που διοργανώνει στη Λευκωσία και στη Λεμεσό η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών σε συνεργασία με τη Σχολή Τυφλών το Σάββατο 4 Απριλίου, 2015.

Η κεντρική Πορεία είναι προγραμματισμένη για τις 4:00 μ.μ. στο προαύλιο του Ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ και θα τερματίσει στη Σχολή Τυφλών, όπου θα λειτουργήσει το διήμερο «Απριλιάτικο Πανηγύρι». Η Πορεία τελεί υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και την έναρξη της θα κηρύξει ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής. Την πορεία αναμένεται να προσφωνήσουν ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και οι δήμαρχοι της μείζονος περιοχής Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παιανίζει η Φιλαρμονική της Αστυνομίας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αδάμου.

Η Πορεία στη Λεμεσό θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού στην Οδό Ανεξαρτησίας και θα καταλήξει στο Δημόσιο Κήπο της πόλης. Την εκδήλωση της Λεμεσού έθεσε υπό την αιγίδα του ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξη της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση αυτή θα πάρουν μέρος και θα την προσφωνήσουν Βουλευτές, ο Δήμαρχος Λεμεσού, οι Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής Λεμεσού και άλλοι επίσημοι.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της εκδήλωσης, η οποία αναμένεται να αρχίσει γύρω στις 10:30 π.μ. θα παρουσιαστεί σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου Διάσταση.

Συμμετέχουν, επίσης, ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας και οι Ενωμένοι Μοτοσικλετιστές ΚΟΥ ΚΟΥ ΑΟ Λεμεσού.

Καλούνται όλα τα μέλη των Οργανώσεων και οι φίλοι των τυφλών, όπως παρευρεθείτε μαζί με φίλους και γνωστούς και να συμπορευτείτε μαζί μας, στη μεγάλη αυτή εκδήλωση της κίνησης για την ευημερία των τυφλών, το Σάββατο, 4 Απριλίου, 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 22813383, 25716125, 24665335 και 23742122 στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Δερύνεια, αντίστοιχα.

2. Εκδήλωση «Απριλιάτικο Πανηγύρι»
Σχολή τυφλών: 4 και 5 Απριλίου, 2015

Προσκαλείστε, επίσης, να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση «Απριλιάτικο Πανηγύρι» που διοργανώνεται και φέτος από την Παγκύπρια Οργάνωση τυφλών, την Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του ΠΣΕΤ και τη Σχολή τυφλών στους χώρους της Σχολής Τυφλών.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Υψηλή Προστασία της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη. Το Πανηγύρι θα ανοίξει ο Υπουργός Παιδείας κύριος Κώστας Καδής. Θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου 2015. Φέτος οργανώνεται για 23η συνεχή χρονιά και θα έχει ανοιχτές τις πύλες του:
Το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, αμέσως μετά τον τερματισμό της Πορείας «Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς» (γύρω στις 5.00 μ.μ.) μέχρι τις 10.00 μ.μ.
Την Κυριακή 5 Απριλίου από τις 11.00 π.μ., μέχρι τις 7.00 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια του Πανηγυριού θα λειτουργούν περίπτερα, στα οποία θα πωλούνται διάφορα σπιτίσια φαγητά και γλυκά. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν διάφορα παιχνίδια, ή να απολαύσουν ένα κυπριακό καφέ στο παραδοσιακό καφενείο.
Θα λειτουργούν, επίσης, περίπτερα με χειροτεχνήματα, είδη ένδυσης καθώς και πολυκατάστημα.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από διάφορες χορωδίες, μουσική από διάφορες ορχήστρες και μουσικά σχήματα καθώς και χορούς από διάφορα συγκροτήματα.

Είναι μια εκδήλωση που χαρίζει ξεγνοιασιά και ξεκούραση και που αξίζει να την επισκεφθεί κανείς. Με τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης αυτής χρηματοδοτούνται έργα για την ευημερία των τυφλών, τη θεραπεία και την πρόληψη της τυφλότητας, την εκπαίδευση και την ομαλή και απρόσκοπτη ένταξη τους στο Κοινωνικό Σύνολο.

Προϊόντα πρόσφεραν διάφορες Εταιρείες, Οίκοι, Βιομηχανίες, Καταστήματα και πολλοί φίλοι του Κινήματος για την Ευημερία των Τυφλών τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea