Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Πόνος στον ώμο: απαλλάξου σε 3 κινήσεις

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9634692658136197772

Έχεις μια επώδυνη ευαισθησία και δυσκαμψία στον ώμο, η οποία επιδεινώνεται τη νύχτα και συχνά δεν σε αφήνει να κοιμηθείς; Υπάρχει λύση.

Αν ο ώμος σου σε πονάει, δυσκολεύοντας κάθε σου κίνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα βράδια η κατάσταση επιδεινώνεται και δεν σε αφήνει να κλείσεις μάτι, ίσως υποφέρεις από τενοντίτιδα. Δες πως μπορείς να ανακουφιστείς, αλλά μην ξεχνάς: όπως με κάθε πρόβλημα υγείας, πάντα η καλύτερη λύση είναι η αναζήτηση της συμβουλής ενός ειδικού γιατρού.

Υπάρχουν τρία βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις, για να απαλλαγείς από τον πόνο στον ώμο, εφόσον αυτός είναι (σχετικά) χρόνιος και όχι ξαφνικός (αποτέλεσμα, για παράδειγμα, κάποιου τραυματισμού):

Ξεκούρασε το σημείο

Μην συνεχίσεις να καταπονείς με δραστηριότητες τον ώμο που πονάει, πιστεύοντας ότι η γυμναστική θα τον φέρει στα “συγκαλά” του. Αν συνεχίσεις να σηκώνεις βάρη ή να κάνεις άλλες δραστηριότητες (οι οποίες ενδεχομένως και να προκάλεσαν το πρόβλημα αρχικά), μπορεί να υποστείς περαιτέρω ζημιά και να απαιτηθεί ακόμη και χειρουργική επέμβαση.

Αντί αυτού, είναι καλύτερο να ξεκουράσεις το σημείο για να ”ηρεμήσουν” οι τένοντες, προβαίνοντας σε μερικές στρατηγικές κινήσεις. Για παράδειγμα, αν έχεις ενοχλήσεις καλό είναι να χρησιμοποιείς τσάντα πλάτης με δύο ιμάντες, ώστε να μην επιβαρύνεις τον ένα από τους δύο ώμους με “περιττό” βάρος (ή να αποφύγεις την τσάντα εντελώς, για ένα διάστημα).

Βάλε πάγο

Τοποθέτησε στον ώμο που υποφέρει μια παγοκύστη τυλιγμένη σε πετσέτα. Η ψύξη αποτελεί έναν φυσικό τρόπο για να μουδιάσει η περιοχή και να ανακουφιστείς σχεδόν άμεσα από τον πόνο, περιορίζοντας τη φλεγμονή.

Πόνος στον ώμο: απαλλάξου σε 3 κινήσεις

Ο πάγος, γενικότερα, είναι ένας πολύ καλός φυσικός τρόπος για τη θεραπεία πολλών ειδών τραυματισμών.

Κοιμήσου σωστά

Ο ύπνος μπορεί να γίνει ούτως ή άλλωςεπώδυνος, αν έχεις προβλήματα στον ώμο. Μερικές φορές, όμως, είναι ο τρόπος που κοιμάσαι εκείνος ο οποίος μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Απόφυγε, λοιπόν. να κοιμάσαι από την πλευρά του ώμου που πονάει και προτίμησε τον ύπνο ανάσκελα, διότι με αυτόν τον τρόπο το βάρος του σώματός σου, δεν θα ασκεί καμία πίεση στον ώμο σου.

Επιπλέον, η “κακή” στάση ύπνου μπορεί να προκαλέσει από μόνη της τενοντίτιδα, ακόμη και αν δεν είχες προηγουμένως τέτοιο θέμα. Ειδικότερα, αν κοιμάσαι με το χέρι πάνω από το κεφάλι, παίζεις με την τύχη σου.

Αν ο πόνος είναι ακόμα έντονος και επιμένει

Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστείς κατά πάσα πιθανότητα, φαρμακευτική αγωγή. Ο γιατρός μπορεί να σου δώσει ιβοπρουφένη ή άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Μερικές φορές, προτείνεται και η χρήση επιδέσμου που ακινητοποιεί το χέρι και κατά συνέπεια τον ώμο, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea