Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Πόνος στη μέση: Πότε οφείλεται στη σπονδυλική στήλη και πότε στο ισχίο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πόνος στη μέση: Πότε οφείλεται στη σπονδυλική στήλη και πότε στο ισχίο.

Πολλοί ασθενείς με πόνο στη μέση βλέπουν τις ενοχλήσεις να «ακτινοβολούν» στους γλουτούς, στη βουβωνική χώρα, στους μηρούς ή ακόμη και στα γόνατα.

Η πρόκληση στην περίπτωση αυτή, τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς, είναι να εντοπιστεί η πηγή του πόνου, η οποία μπορεί να είναι είτε η σπονδυλική στήλη είτε το ισχίο.

Ένα νέο άρθρο από την Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών ξεδιαλύνει το τοπίο, παρέχοντας πρακτικά σημεία-κλειδιά για να γίνει σωστή διάγνωση.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, ο πόνος στη βουβωνική χώρα ή η δυσκολία να μπει κάποιος στο αυτοκίνητο και να βγει από αυτό συνδέονται κατ’ εξοχήν με δυσλειτουργία στο ισχίο. Από την άλλη, ο πόνος στους γλουτούς και στη μέση πηγάζουν συνήθως από τη σπονδυλική στήλη.

Πόνος στη μέση: Πότε οφείλεται στη σπονδυλική στήλη και πότε στο ισχίο

Τα πράγματα βέβαια περιπλέκονται στην περίπτωση ασθενών με το λεγόμενο «σύνδρομο ισχίου-σπονδυλικής στήλης» (hip-spine syndrome), οι οποίοι είναι συνήθως προχωρημένης ηλικίας, καθώς εκδηλώνουν πόνο και στα δύο σημεία κι έτσι είναι πιο δύσκολο να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία του προβλήματος.

Η Ακαδημία συνιστά σε όσους εκδηλώνουν επίμονο πόνο στη μέση να επισκέπτονται τον γιατρό τους για αναλυτική εξέταση, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει αξιολόγηση διαφόρων παραμέτρων, όπως η βάδιση, το εύρος κίνησης και η στάση του σώματος.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είμαστε πλέον έρμαιο των συναισθημάτων μας

Efi Nika

Καρκίνος στομάχου: ”Αθόρυβη” αλλά επικίνδυνη νόσος – 7 κύρια συμπτώματα

Γιώργος Newsitamea

Κόψτε το κάπνισμα και το… τζάκι: 12 συμβουλές για να διατηρήσετε τους πνεύμονές σας υγιείς μια ζωή

Efi Nika