Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Πονόκοιλος και παιδί: Τι μπορεί να σημαίνει;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πονόκοιλος και παιδί: Τι μπορεί να σημαίνει;

 

Πονόκοιλος και παιδί: Τι μπορεί να σημαίνει;

 

Τα μικρά παιδιά συχνά ταλαιπωρούνται από πόνο στην κοιλιά τους. Εμείς οι γονείς, όπως φυσικά είναι το αναμενόμενο, τρομάζουμε κι αγχωνόμαστε με το παραμικρό.

Αμέσως επικοινωνούμε με τον παιδίατρο προκειμένου να μας πει τι ακριβώς μπορεί να είναι και ποια είναι η αιτία που εμφανίστηκε. Εμείς συμβουλευτήκαμε ειδικούς για να μας δώσουν τις πιθανές αιτίες που ένα βρέφος ή ένα νήπιο υποφέρει από πονόκοιλο.

• Γαστρεντερίτιδα. Είναι και η εποχή της κι ειδικά αν πηγαίνει σε παιδικό σταθμό είναι πολύ πιθανό να έχει κολλήσει. Φυσικά ο ιός φέρνει πυρετό και γι΄αυτό θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσο με τον παιδίατρό σας.
• Αλλεργία στο γάλα ή δυσανεξία στη γλακτόζη. Αν συνοδεύεται με εμετό και διάρροια το πιθανότερο είναι το παιδί να πρέπει να το δει γιατρός για να σας διαβεβαιώσει ότι ο πονόκοιλος προέρχεται από τις παραπάνω αιτίες.
• Δυσκοιλιότητα. Η εμφάνισή της συνοδεύεται με πονόκοιλο. Βοηθήστε το παιδί σας να την καταπολεμήσει με ειδικές τροφές που θα σας συστήσει ο γιατρός.
• Εντερική απόφραξη. Αν το παιδί παραπονεθεί για πονόκοιλο από τη μία στιγμή στην άλλη και αυτός έχει διακυμάνσεις, απευθυνθείτε αμέσως στον οικογενειακό γιατρό.
• Σκωληκοειδίτιδα. Πρέπει να εξεταστεί από παιδίατρο για να διαπιστωθεί.

mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika