Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Πονοκέφαλος – φαγούρα – κοψίματα: Αντιμετώπιση με 6 φυσικά υλικά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η άνοιξη ήρθε και ο χρόνος παραμονής σε εξωτερικούς χώρους σταδιακά αυξάνεται. Αυξάνονται όμως και οι πιθανότητες για διάφορους μικροτραυματισμούς, τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα, μώλωπες κλπ.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη και οι κρέμες με αντιβίωση που συνήθως χορηγούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, προμηθευτείτε τα παρακάτω υλικά και αποθηκεύστε τα στο κουτί πρώτων βοηθειών, ώστε να τα χρησιμοποιήσετε μόλις παραστεί ανάγκη:

Άρνικα για τους μώλωπες και τους μυϊκούς πόνους

Μήπως το παρακάνατε με τη γυμναστική ή χτυπήσατε κάπου; Δοκιμάστε να βάλετε έλαιο άρνικας ή κρέμα με βασικό υλικό το «θαυματουργό» αυτό φυτό με τις αναλγητικές ιδιότητες. Η άρνικα είναι ένα πολυετές φυτό με άνθη που έχουν κίτρινα πέταλα και πορτοκαλί κέντρο και ανθοφορεί σε Ευρώπη, Σιβηρία αλλά και Βόρεια Αμερική. Τα άνθη και οι ρίζες του φυτού της άρνικας, χρησιμοποιούνται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το φυτό περιέχει ενώσεις που έχουν αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση. Αποφύγετε τη χρήση της σε δέρμα που έχει ανοίξει, καθώς μπορεί να ερεθίσει την πληγή.

Πονοκέφαλος – φαγούρα – κοψίματα: Αντιμετώπιση με 6 φυσικά υλικά

Έλαιο τεϊόδεντρου για κοψίματα και γρατσουνιές

Το έλαιο τεϊόδεντρου μπορεί να θεραπεύσει γρήγορα και αποτελεσματικά ένα κόψιμο. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο έλαιο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που απαιτούνται για τη φροντίδα ενός τραύματος. Αραιώστε μερικές σταγόνες σε βρασμένο νερό, βουτήξτε μία γάζα και τοποθετήστε στην πληγή. Εφαρμόστε το δύο φορές την ημέρα και θα εντυπωσιαστείτε από την ταχύτητα της επούλωσης και τη μείωση της φλεγμονής.

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ το έλαιο στις πληγές κοντά στο στόμα, καθώς μπορεί να είναι τοξικό αν το καταπιείτε.

Πονοκέφαλος – φαγούρα – κοψίματα: Αντιμετώπιση με 6 φυσικά υλικά

Έλαιο λεβάντας για το τσίμπημα της μέλισσας

Εκτός από τις χαλαρωτικές της ιδιότητες, η λεβάντα είναι πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των τσιμπημάτων από μέλισσα. Η δράση της είναι τριπλή: αντιφλεγμονώδης, αντιβακτηριακή και αντιμυκητιασική ώστε να μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης. Ρίξτε λίγες σταγόνες λεβάντας απευθείας στο τσίμπημα. Παράλληλα έχει αναλγητικές ιδιότητες και ανακουφίζει από το πόνο. Μελέτη με τη συμμετοχή 160 γυναικών που είχαν μόλις γεννήσει, έδειξε ότι η εφαρμογή ελαίου λεβάντας βοήθησε στην ταχύτερη επούλωση των πληγών από τον τοκετό.

Οι γυναίκες ανέφεραν ότι υποχώρησε ο πόνος και η ερυθρότητα και η τομή επουλώθηκε ταχύτερα. Οι ειδικοί προτείνουν την αραίωση του ελαίου λεβάντας με ελαιόλαδο. Ένα ασφαλές για το δέρμα μείγμα πρέπει να αποτελείται από 30 ml ελαιόλαδο στο οποίο θα ρίξετε 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Πονοκέφαλος – φαγούρα – κοψίματα: Αντιμετώπιση με 6 φυσικά υλικά

Βρώμη για τη φαγούρα του δέρματος

Αν παρουσιάσετε κάποιο εξάνθημα από επαφή με κάποιο αλλεργιογόνο ή αν έχετε κνίδωση ή ατοπική δερματίτιδα, η βρώμη είναι ό,τι πρέπει για την επιδερμίδα σας. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιισταμινικές ενώσεις της βοηθούν στην υποχώρηση της φαγούρας. Τυλίξτε 1/4 φλιτζανιού νιφάδες βρώμης σε ένα κομμάτι ύφασμα και αφήστε το σε νερό που έχετε βράσει για 5-10 λεπτά. Στύψτε το ύφασμα και αφού κρυώσει το νερό εφαρμόστε στο σημείο που δέρματος που είναι ερεθισμένο. Αν έχετε σε όλο το σώμα φαγούρα, βάλτε με τον ίδιο τρόπο τη βρώμη στη μπανιέρα και απολαύστε ένα ζεστό και καταπραϋντικό μπάνιο.

Πονοκέφαλος – φαγούρα – κοψίματα: Αντιμετώπιση με 6 φυσικά υλικά

Έλαιο μέντας για τους πονοκεφάλους

Η μέντα έχει αναλγητική, ηρεμιστική, αντισπασμωδική, μαλακτική και διουρητική δράση. Γερμανική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εφαρμογή ελαίου μέντας στο μέτωπο και τους κροτάφους όταν υπάρχει πονοκέφαλος, είναι εξίσου αποτελεσματική με τη λήψη 1.000 mg παρακεταμόλης. Είναι πολύ αποτελεσματική και στις ημικρανίες. Μελέτη διαπίστωσε ότι το 60% των πασχόντων από ημικρανία παρουσίασαν μείωση του πόνου μέσα σε δύο ώρες από τη χρήση ομοιοπαθητικών με μενθόλη, τη δραστική ουσία της μέντας.

Πονοκέφαλος – φαγούρα – κοψίματα: Αντιμετώπιση με 6 φυσικά υλικά

Αλόη για τα καψίματα

Το τζελ που περιέχουν τα φύλλα της αλόης δρουν κατά του πόνου και της φλεγμονής. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι περιέχει ενώσεις που βοηθούν την ανάπλαση των κυττάρων. Μελέτες έχουν δείξει οι ενώσεις που περιέχει η αλόη επιταχύνουν την επούλωση από πρώτου και δεύτερου βαθμού εγκαύματα.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Χλώμιασαν” χιλιάδες Έλληνες ιδιοκτήτες: Αλλάζουν όλα με τον ΕΝΦΙΑ, μαθεύτnκαν τα δuσάρεστα για το 2024

Efi Nika

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είμαστε πλέον έρμαιο των συναισθημάτων μας

Efi Nika

Καρκίνος στομάχου: ”Αθόρυβη” αλλά επικίνδυνη νόσος – 7 κύρια συμπτώματα

Γιώργος Newsitamea