Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Πόνοι περιόδου: 3 ασκήσεις γιόγκα που θα σας ανακουφίσουν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η γιόγκα κερδίζει τα τελευταία χρόνια έδαφος στην επιστημονική έρευνα, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν ότι έχει αναλγητική δράση για τους πόνους στη μέση ή τους πόνους λόγω αρθρίτιδας.

Μπορείτε να επωφεληθείτε κι εσείς από την ανακουφιστική επίδραση της γιόγκα κάνοντας τις τρεις παρακάτω απλές ασκήσεις για να καταπραΰνετε τους πόνους περιόδου.

1. Ξαπλωμένη θεά

Πόνοι περιόδου: 3 ασκήσεις γιόγκα που θα σας ανακουφίσουν

Ξαπλώστε ενώνοντας τα πέλματα και αφήνοντας τα γόνατα να πέσουν προς το πάτωμα. Εάν αισθάνεστε «τράβηγμα» στα ισχία, τοποθετήστε ένα στήριγμα (π.χ. μαξιλάρι) κάτω από τα γόνατα. Μείνετε σε αυτή τη στάση για ένα λεπτό.

2. Στάση του παιδιού

Πόνοι περιόδου: 3 ασκήσεις γιόγκα που θα σας ανακουφίσουν

Γονατίστε ανοίγοντας τα πόδια σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη από το άνοιγμα των ισχίων. Αφήστε τους γλουτούς να βυθιστούν προς το πάτωμα και τεντώστε τα χέρια και τον κορμό προς τα εμπρός. Μείνετε σε αυτή τη στάση για ένα λεπτό.

3. Στάση της γάτας και της αγελάδας

Πόνοι περιόδου: 3 ασκήσεις γιόγκα που θα σας ανακουφίσουν

Σχηματίστε ένα «τραπεζάκι» στηρίζοντας το σώμα σας στις παλάμες και στα γόνατα. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και σπρώξτε την πλάτη σας προς το ταβάνι ώστε να σχηματίσει καμπύλη, βυθίζοντας ταυτόχρονα το πηγούνι προς το στέρνο και την «ουρά» προς την κοιλιά. Κατά την εκπνοή, σηκώστε το κεφάλι και την ουρά προς το ταβάνι, σαν να προσπαθείτε να τα ενώσετε, ώστε ο αφαλός να πλησιάσει το πάτωμα. Κάντε εναλλάξ τις δύο κινήσεις πέντε με δέκα φορές.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , womenshealthmag.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea