Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πολλή δουλειά ίσον πολύ… φαγητό!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Πολλή δουλειά ίσον πολύ… φαγητό

 Πολλή δουλειά ίσον πολύ… φαγητό!!!

 

Αν  οι μέρες σας στη δουλειά είναι φορτωμένες, το πιθανότερο είναι οι μερίδες σας να αυξηθούν και το τσιμπολόγημα μέσα στην ημέρα να σας οδηγήσει σύντομα σε έξτρα κιλά, αφού όλα δείχνουν ότι η πολλή δουλειά ανοίγει την όρεξη.

Συγκεκριμένα, σε μελέτη του Πανεπιστημίου Λάβαλ του Καναδά, βρέθηκε ότι οι γυναίκες, αμέσως μετά από δουλειά που απαιτούσε πολύ κόπο και φαιά ουσία, κατανάλωναν μέχρι και 250 θερμίδες περισσότερες σε σχέση με τις υπόλοιπες που δούλευαν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Ο λόγος είναι ότι η έντονη πνευματική δραστηριότητα αυξάνει εκτός από το στρες και την όρεξη, αφού για πολλούς αυτά τα δύο πάνε μαζί, ενώ παράλληλα φαίνεται πως προκαλεί και μεταβολές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, οδηγώντας μας στο ψυγείο πολύ πιο γρήγορα. Όταν η πολλή δουλειά τελειώσει, τότε το σώμα αντιδρά αναζητώντας φαγητό για να αποκαταστήσει την ισορροπία.

Δεν χρειάζεται, όμως, ούτε να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας, ούτε να αφεθείτε στους ρυθμούς της. Προσπαθήστε να διώξετε το στρες που σας προκαλεί, με τη συστηματική άσκηση, έστω κι αν αυτό σημαίνει να σηκωθείτε από το γραφείο και να περπατήσετε για 10 λεπτά. Ακόμη, φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας υγιεινά σνακ, έτσι ώστε το στρες και η πολλή δουλειά να μην σας οδηγήσουν σε πατατάκια και γλυκά.

 

 

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι πραγματικά;

Efi Nika

Υπέρταση: Το υπερτρόφιμο που ρίχνει την πίεση στους 60ρηδες – Διαβάστε τι έδειξε η έρευνα

Γιώργος Newsitamea

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika