Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ποιοι υδατάνθρακες θα… αποκαλύψουν τους κοιλιακούς σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ποιοι υδατάνθρακες θα… αποκαλύψουν τους κοιλιακούς σας

Κι όμως, αν καταναλώνετε τους σωστούς υδατάνθρακες στη διατροφή σας, αντικαθιστώντας τα ζυμαρικά, το ψωμί και τα γλυκά, θα καταφέρετε και να αδυνατίσετε και να έχετε ενέργεια και καύσεις όλη την ημέρα.

Κριθάρι
Δεν κάνει καλό μόνο στην υγεία, αλλά μειώνει και την όρεξη και σας βοηθά να μην τσιμπολογάτε όλη μέρα.

Ο λόγος είναι ότι περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, κυρίως διαλυτών, οι οποίες σχετίζονται με χαμηλή χοληστερίνη, μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξημένο αίσθημα κορεσμού.

Ποιοι υδατάνθρακες θα… αποκαλύψουν τους κοιλιακούς σας

Μαύρα φασόλια
Το απλό φασόλι αποτελεί στην πραγματικότητα μια εξελιγμένη μηχανή καύσης λίπους και χτισίματος μυών, αφού είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Η κατανάλωσή τους δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στο σάκχαρο του αίματος και μας χαρίζει ενέργεια, αλλά και μυς. Σκεφτείτε ότι 1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια φτάνει τα 12 γραμμάρια πρωτεΐνης και τα 9 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σ εφυλλικό οξύ, βιταμίνες συμπλέγματος Β που συμβάλλουν στην αύξηση των μυών και χαλκό που δυναμώνει τους τένοντες. Προσθέστε σε αυτό ότι σύμφωνα με ισπανική μελέτη παίζουν ρόλο στην αύξηση απώλειας βάρους και βάλτε τα στη διατροφή σας.

Ζυμαρικά ολικής άλεσης
Ξέρουμε όλοι το σκούρο είναι το καλύτερο (μαύρο ψωμί, καστανό ρύζι κ.ο.κ.), ξέρουμε, όμως γιατί; Τα οφέλη των τροφίμων ολικής άλεσης οφείλονται στο ότι παράγονται με αλεύρι ολικής άλεσης, για του οποίου την παρασκευή χρησιμοποιείται ολόκληρος ο σπόρος του δημητριακού και άρα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Εκτός από ζυμαρικά ολικής άλεσης, δοκιμάστε, επίσης, να καταναλώνετε περισσότερες φακές, ρεβίθια, μαύρα φασόλια και κινόα.

Ποιοι υδατάνθρακες θα… αποκαλύψουν τους κοιλιακούς σας

Βρώμη
Η βρώμη είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, αλλά η απελευθέρωση των σακχάρων επιβραδύνεται από τις φυτικές ίνες και λόγω του ότι μας παρέχει περίπου 7 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι, δίνει στον οργανισμό μας σταθερή ενέργεια, φιλική προς τους κοιλιακούς μας. Οι φυτικές της ίνες είναι διαλυτές, που σημαίνει ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και αν τη συμπεριλάβετε στο πρωινό σας, τα αποτελέσματα σε σιλουέτα και υγεία θα είναι άμεσα.

Κινόα
Η κινόα έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από οποιαδήποτε άλλη φυτικής προέλευσης τροφή και ταυτόχρονα μας παρέχει καλά λιπαρά, που κάνουν καλό στην καρδιά. Αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών και βιταμινών Β και λόγω του ότι έχει τη διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης από τα περισσότερα δημητριακά και λιγότερους υδατάνθρακες, είναι ιδανική για πρωινό.

Μπανάνες
Μελέτη έχει δείξει ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν μπανάνα 2 φορές την ημέρα ως σνακ πριν το φαγητό για 60 μέρες, μείωσαν το φούσκωμα στην κοιλιά τους κατά 50%. Οι μπανάνες δεν αυξάνουν μόνο τα βακτήρια που καταπολεμούν το φούσκωμα στο στομάχι, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν καλή πηγή καλίου που βοηθά στην καταπολέμηση κατακράτησης υγρών.

Ποιοι υδατάνθρακες θα… αποκαλύψουν τους κοιλιακούς σας

Μπρόκολο
Εκτός του ότι καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη, του στήθους, των πνευμόνων και του δέρματος, το ιδιαίτερο αυτό λαχανικό βοηθά και στην περιφέρεια της μέσης μας, χάρη στη σουλφοραφάνη του. Το φυτοθρεπτικό αυτό συστατικό αυξάνει την τεστοστερόνη και καταπολεμά την αποθήκευση λίπους στο σώμα. Ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, καλύπτοντας την ημερήσια ανάγκη μας σε σχετικά μικρές ποσότητες, η οποία εκτός από γερό ανοσοποιητικό, βοηθά στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης σε καταστάσεις στρες, βοηθώντας τους κοιλιακούς να διατηρήσουν τη σημαντική τους θέση.

Γλυκοπατάτα
Αποτελεί τον βασιλιά των υδατανθράκων βραδείας καύσης (δηλαδή αυτών που χωνεύονται αργά και μας κρατούν χορτάτους και με ενέργεια περισσότερη ώρα), συν του ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καύση του λίπους. Το μαγικό της συστατικό είναι τα καροτενοειδή, αντιοξειδωτικά που σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου του αίματος και μειώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη, αποτρέποντας τη μετατροπή των θερμίδων σε λίπος.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika