Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πληρωμή για Κάρτα Σίτισης Αλληλεγγύης και Επιδόματος Ενοικίου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

2e61e838fb3cff7f0294ad837d3ec0c0_L-3

Πληρωμή κάρτας σίτισης αλληλεγγύης και επιδόματος ενοικίου

Το υπουργείο Εργασίας ενημέρωσε ότι στις 24 Ιουνίου αναμένεται να πληρωθούν οι επόμενες δόσεις για την κάρτα σίτισης – αλληλεγγύης και το επίδομα ενοικίου που εκκρεμούν.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουν κάνει οι υπηρεσίες πρόνοιας, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να καλυφθούν και οι όποιες καθυστερήσεις είχαν προκύψει κατά το προηγούμενο διάστημα, στην καταβολή των παραπάνω βοηθημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση σίτισης, καταβάλλεται μέσω πίστωσης των Καρτών Αλληλεγγύης, που έχουν προμηθευτεί οι περίπου 140.000 δικαιούχοι. Το ποσό που πιστώνεται κυμαίνεται από 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος που είχαν όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Όπως έγινε γνωστό, τα προγράμματα για την αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης (επιδότηση σίτισης, επιδότηση ενοικίου και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος), που ολοκληρώνονται στο τέλος του τρέχοντος μήνα, πρόκειται να παραταθούν έως το τέλος του 2016.

Η παράταση αναμένεται να ισχύει κατά κύριο λόγο, για τους 295 δήμους, που θα μείνουν εκτός της εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Όπως είναι ο σχεδιασμός των υπηρεσιών Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, το ΚΕΑ πρόκειται να τεθεί σε ισχύ, εντός του Ιουλίου, σε 30 δήμους από όλη τη χώρα, που επιλέχθηκαν με κριτήρια τα επίσημα στοιχεία φτώχειας και ανεργίας.

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou