Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πείτε αντίο στους κιρσούς με φυσικό τρόπο!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

say-goodbye-to-varicose-veins-naturally

Οι κιρσοί είναι διογκωμένες, αδύναμες και ορατές φλέβες κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, των οποίων το χρώμα είναι συνήθως σκούρο μωβ ή μπλε.

Οι αιτίες για την εμφάνισή τους είναι πάρα πολλές. Οι κυριότεροι λόγοι είναι γενετικής φύσεως, η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη, η ηλικία, η πολύωρη ορθοστασία ή η κούραση.

Όταν εμφανίζονται οι κιρσοί, αντιμετωπίζονται συνήθως με τεχνικές άσκησης πίεσης, όπως για παράδειγμα μέσω της χρήσης ελαστικών καλσόν. Όμως, όταν τα συμπτώματα επιδεινώνονται, προκαλούνται και άλλα προβλήματα υγείας όπως οιδήματα, αίσθηση βάρους στα πόδια και επίπονες φλεγμονές.

Οι κιρσοί συνυπάρχουν επίσης με διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία   στην επιφάνεια του δέρματος και ευρυαγγείες, που επιδεινώνουν την κατάσταση ακόμη περισσότερο.

Παρόλα αυτά, αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζετε είναι ότι το σκόρδο αποτελεί έναν από τους αποτελεσματικότερους τρόπους θεραπείας των κιρσών και των φλεγμονών. Ενεργοποιεί αποτελεσματικά τη ροή του αίματος, διασπά και βοηθάει στην αφαίρεση των τοξινών, ως απόβλητων ουσιών από τον οργανισμό.

Επομένως, εάν καταναλώνετε συστηματικά αυτό το θαυμάσιο λαχανικό ή εάν παίρνετε συμπληρώματα σκόρδου, θα δείτε πολύ σημαντικές, θετικές αλλαγές μακροπρόθεσμα.

Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε το σκόρδο κατευθείαν στις παθούσες περιοχές για πιο γρήγορα αποτελέσματα. Ιδού ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να προετοιμάσετε αυτή τη δημοφιλή, φυσική θεραπεία με το σκόρδο, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως στην αγιουβέρδα και να συμβάλετε στη θεραπεία των κιρσών.

Υλικά:

– σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

– ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο

– μισό ποτήρι χυμό πορτοκάλι

Μέθοδος προετοιμασίας:

Πρέπει να αναμείξετε όλα τα υλικά και να περιμένετε για 12 ώρες πριν καταναλώσετε το μείγμα.

Επαλείψτε το στις παθούσες περιοχές με κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί από το δέρμα. Στη συνέχεια, τυλίξτε την περιοχή με μία ζεστή πετσέτα ή έναν επίδεσμο και αφήστε την εκεί για 50 λεπτά.

Αυτό θα σας ανακουφίσει εξαιρετικά γρήγορα. Επαναλάβετε τη μέθοδο αυτή για όσο χρειαστεί. Στο ακόλουθο βίντεο, θα βρείτε αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την όλη διαδικασία:

Επιμέλεια κειμένου: Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου, εικόνας και βίντεο worldhealthynews.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δημοφιλή ροφήματα που «κλέβουν» και «χαλούν» τον ύπνο μας

Efi Nika

8 τρόποι που καταστρέφετε σοβαρά τα νεφρά σας

Γιώργος Newsitamea

Το λάθος που κάνετε στο πρωινό και μπορεί να δείχνετε λιγότερο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο

Penni Syggrou