Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πιστεύετε στα θαύματα;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

pistevete-sta-thavmata

Πιστεύετε στα θαύματα;

Η ιστορία των “500 γραμαρίων”

“Θαύμα(ουσιαστικό)είναι ένα ασυνήθιστο ή θαυμαστό γεγονός που πιστεύεται ότι προκλήθηκε με τη δύναμη του Θεού”.

Πιστεύετε στα θαύματα;  Είναι μια ερώτηση που πρόσφατα προέκυψε καθώς μιλούσα για το ένα από τα τρίδυμά  μου που επέζησε,την Πέυτον. Το 2013 γέννησα τα τρίδυμά μου πρόωρα περισσότερο από 17 εβδομάδες. Τα αδέλφια της Πέυτον τελικά πέθαναν αλλά για κάποιο λόγο, η μικρή μας αγωνίστρια αψήφησε όλες τις αρνητικές προβλέψεις. Στα χαρτιά δεν υπήρχε λόγος να είναι μαζί μας εδώ σήμερα. Γεννήθηκε ζυγίζοντας μόλις 500 γραμμάρια με εγκεφαλική αιμορραγία, με εντερική λοίμωξη E coli, με καρδιακή ανεπάρκεια και υπερβολικά πρόωρα πνευμόνια. Άντεξε πολυάριθμες μεταγγίσεις αίματος,μια εγχείρηση να αποτρέψουμε την τύφλωσή της και τόσα  άλλα θέματα που δεν ξέραμε ΑΝ θα επιζούσε μέχρι να γίνει 2 μηνών.Η Πέυτον πέρασε τους 4 πρώτους μήνες της ζωής της στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και τη φέραμε σπίτι με οξυγόνο και μηχανήματα.

Πιστεύετε στα θαύματα;Βλέποντας το σήμερα ποτέ δεν θα εικάζατε ότι η μικρή μας πριγκήπισσα της εντατικής μονάδας ζύγιζε κάποτε 500 γραμάρια και ήταν πρόωρη.Η Πέυτον σήμερα είναι ένα συνηθισμένο νήπιο.Πέφτει στο πάτωμα για δευτερόλεπτα και ενσωματώνει τα υψηλής έντασης ξεφωνητά των δίχρονων και τα χτυπήματα στο πάτωμα.Φωτίζει ένα δωμάτιο με το χαμογελό της και το θορυβώδες χαχανητό της σίγουρα θα σας ζεστάνει την καρδιά.Η Πέυτον σημειώνει προόδους όσον αφορά την ανάπτυξη της και δεν έχει σχεδόν καθόλου θέματα με την υγεία της.Ο ιατρικός τομέας έχει σαστίσει με το αποτέλεσμα αυτό.Οι γιατροί που την παρακολουθούσαν από την αρχή,οι νοσοκόμες και οι θεραπευτές της δεν έχουν δει πότε ένα παιδί σαν κι αυτήν.Τα περισσότερα πρόωρα των 22 εβδομάδων δεν επιβιώνουν και το γεγονός ότι δεν έχει καθόλου αναπηρίες  ή θέματα υγείας οδηγεί την ιατρική κοινότητα να την αποκαλεί ‘’θαύμα’’.

Ακριβώς πριν από 10 χρόνια μωρά σας την Πέυτον δεν θα είχαν πιθανότητα επιβίωσης.Αυτό δείχνει πόσο έχει προοδεύσει η σύγχρονη φαρμακοθεραπεία.Ακόμη και στις μέρες μας τα περισσότερα νοσοκομεία δεν θεωρούν βιώσιμο έναα μωρό κύησης 23 ή 24 εβδομάδων.Επομένως ένα μωρό μεταξύ αυτών των εβδομάδων συνήθως δεν επιζεί.Παρ’όλα αυτά το νοσοκομείο της περιοχής μου έδωσε στα παιδιά μου μια ευκαιρία και μας αποζημείωσε.Ενώ η κόρη μου Άμπυ έζησε μόνο μερικές ώρες,ο αδελφός της,Πάρκερ, έζησε μαζί μας κοντά 2 πολύτιμους μήνες.

Η Πέυτον είχε πρόσφατα ένα τσεκαπ στη μονάδα νεογνών,οπου εξετάστηκε για τα πάντα,από κινητικές ικανότητες ως ισορροπία.Ο ίδιος γιατρός  την παρακολουθεί για 2 χρόνια από τη στιγμή που τη φέραμε σπίτι.Πριν από 1 χρόνο διέτρεξε ένα πολύ υψηλό κίνδυνο για καθυστερήσεις, άλλα φέτος,αυτός ο κίνδυνος έχει μειωθεί στην οριακή γραμμή από μετριο ως ελαφρύ. Κάνει μεγαλύτερες προόδους από παιδιά που γεννήθηκαν στην ώρα τους.Ο γιατρός της μας είπε κάποια πολλά υποσχόμενα νέα.Μας είπε ότι πολύ λίγα πρόωρα των 22 εβδομάδων επιβιώνουν και από αυτά μόνο το 5% έχει υγιή ζωή και την αποκαλεί  ένα ιατρικό θαύμα.

Συμφωνα με το Αμερικάμικο λεξικό Γουέμπστερς,το θαύμα είναι ένα ασυνήθιστο φαινόμενο που πιστεύεται ότι προκαλείται με την δύναμη του Θεού.Αυτή η ερμηνεία συνοψίζει την επιβίωση της Πέυτον. Δεν θα τα είχε καταφέρει ούτε για μια νύχτα,ωστόσο από μια ενέργεια του Θεού είναι εδώ μαζί μας περισσότερο από 2 χρόνια τώρα.Όταν  την κοιτάζω,θαυμάζω αυτό που έχει γίνει.Αυτό το μικρό,δυναμικό κορίτσι είναι ένα υπέροχο θαύμα στα μάτια μας,προορισμένο για μεγάλα πράγματα στη ζωή.

Σ.Κ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika

Δε θα τα δούμε ποτέ στα ράφια: Τα 4 προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούνται στα Jumbo & ο αδιαπραγμάτευτος λόγος

Efi Nika