Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Ποιος ο βασικότερος λόγος που θα άλλαζαν θέση εργασίας οι Ελληνες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ποιος ο βασικότερος λόγος που θα άλλαζαν θέση εργασίας οι Ελληνες

 

Ποιος ο βασικότερος λόγος που θα άλλαζαν θέση εργασίας οι Ελληνες

Τα χρήματα αποτελούν τον βασικότερο λόγο αλλαγής εργασίας των Ελλήνων, οι οποίοι φαίνεται ότι ανακάμπτουν δειλά-δειλά από τη σοβαρή κρίση και προσπαθούν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο εργασιακό πόστο.

Μπορεί να υπάρχουν έλληνες εργαζόμενοι που στοχεύουν σε δουλειές με υψηλότερο μισθό, αλλά από την άλλη, πολλοί Ελληνες βρίσκονται στην ανεργία. Στη χώρα μας η κατάσταση ακόμη είναι ρευστή, αλλά υπάρχουν πλέον ενδείξεις για ένα πιο αισιόδοξο αύριο.

Σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Randstad Hellas, στην Ελλάδα το 82% των ερωτηθέντων θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία να αλλάξει θέση εργασίας αν είχε προσφορά για περισσότερα χρήματα και το 76% δήλωσε ότι θα άλλαζε θέση εργασίας προκειμένου να βελτιώσει τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας του.

Επίσης, το 59% θα άλλαζε θέση εργασίας αν μπορούσε να βρει μια δουλειά που να ταιριάζει καλύτερα με το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο, παρά το γεγονός ότι το 62% δήλωσε ότι η τρέχουσα εργασία του είναι σχετική με την εκπαίδευσή του. Στην Ελλάδα μόνο το 36% δήλωσε ότι έχει την τέλεια δουλειά, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσοστό αυτό είναι 56%. Λίγο πάνω από το μισό των ερωτηθέντων (54%) δήλωσε επίσης ότι βλέπει την τρέχουσα εργασία του ως έναν τρόπο να κερδίζει τα προς το ζην και τίποτε περισσότερο. Επίσης το 74% είναι πεπεισμένο ότι θα εργάζεται σε μια παρόμοια θέση σε τρία χρόνια από τώρα.

Οσον αφορά την προαγωγή, η ίδια μελέτη επισημαίνει ότι  από τους ερωτηθέντες στην Ελλάδα το ποσοστό όσων επικεντρώνονται στην προαγωγή μειώθηκε κατά 1%, στο 57%, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο. Στην Ευρώπη οι ιταλοί εργαζόμενοι σε ποσοστό 82% είναι οι περισσότερο επικεντρωμένοι στην προαγωγή τους και ακολουθούν οι εργαζόμενοι στη Σλοβακία (75%), στη Γαλλία (74%), στη Γερμανία (75%), στο Λουξεμβούργο (72%) και στην Τουρκία (69%). Οι ευρωπαϊκές χώρες με τη μικρότερη έμφαση στην προαγωγή είναι η Νορβηγία (35%), η Σουηδία (36%) και η Δανία (38%).

πηγη:Το Βημα

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι οι νέοι μισθοί και τα επιδόματα – Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

newsitamea

Βγάλε δίπλωμα και τρέχα να προλάβεις: Μεγάλη ζήτηση για οδηγούς λεωφορείων στη Γερμανία με πολλά λεφτά και σύμβαση αορίστου

Efi Nika

Όποιος την έκανε πήρε καλύτερο μισθό: Ειδικοί απoκάλυψαν την ερώτηση-κλειδί στον εργοδότη σου για να εξασφαλίσεις την αύξηση

Efi Nika