Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πιείτε μπύρα για την υγεία σας!! Τα απίστευτα μυστικά υγείας!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

mpura

Πιείτε μπύρα για την υγεία σας!!

Δείτε γιατί

Τα αποτελέσματα πολλών μελετών έχουν δείξει ότι η μπύρα είναι εντελώς φυσική, βιολογικώς ισορροπημένο προϊόν που σε πολλές χώρες, θεωρείται ως ένα από τα αδύναμα αλκοολούχα ποτά.

Πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι η χρήση μιας μικρότερης ποσότητας μπύρας (0,5 L) έχει ευεργετική επίδραση στην θεραπεία ορισμένων σοβαρών ασθενειών, όπως η φυματίωση, η χολέρα ή ο καρκίνος. Πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που διεξήχθη από το Γάλλο γιατρό, το Δρ Βίνσεντ, ο οποίος στατιστικά παρακολουθεί τη κατάσταση της υγείας των στρατιωτών στο βορρά και στο νότο της Γαλλίας. Έχει ανακαλύψει ότι οι πότες μπίρας του βορρά έχουν υποστεί δύο φορές λιγότερο πόνο, από τους λάτρεις του κρασιού στο νότο.

Ο γερμανός γιατρός, ο Δρ Γ Τσάμποτ, ανακάλυψε ότι η μπύρα μειώνει τον καρκίνο του φάρυγγα και το έκανε σε εργαζόμενους που πίνανε μπύρα και σε εκείνους που δεν πίνανε. Η μπύρα προστατεύει τον οργανισμό από διάφορες ακτινοβολίες, ιδιαίτερα από τις βλαβερές συνέπειες της “ακτίνες Χ” .Πιθανώς σχετίζεται με την παρουσία της ανηγμένης γλουταθειόνης της μπύρας, η οποία έχει την ικανότητα να δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες. Μια μπύρα δεν αναπαράγει παθογόνους μικροοργανισμούς. Είναι βακτηριοκτόνα και αποτελεσματική σε σύγκριση με κάποιες παθογόνους μικροοργανισμούς και ανακάλυψαν ότι αιτία της χολέρας πεθαίνει με τη μπύρα σε 15 λεπτά, και η αιτία του τύφου σε 30 λεπτά.

Η μπύρα απομακρύνει επίσης τον κίνδυνο:

– Καρδιακή ανεπάρκεια, υψηλή πίεση αίματος, διαβήτη και ουρική αρθρίτιδα.

Ως εκ τούτου, η μπύρα έχει εισέλθει στην καθημερινή χρήση όπως το τυρί ή η σοκολάτα και έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιοι πρέπει να έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι η μπύρα περιέχει αλκοόλ, οπότε θα πρέπει να έχετε κατά νου αυτό το παλιό ρητό: μην το παρακάνετε με το αλκοόλ.

Με βάση τα παραπάνω, μπορούμε να πούμε ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας είναι σκόπιμη, στη διατροφή για την υγεία, επειδή η μπύρα μπορεί να:

– Είναι μια καλή πηγή ενέργειας και υγρών μετά από σωματική προσπάθεια διαφόρων κατηγοριών (εργαζόμενους, αθλητές, έγκυες γυναίκες, η πλειοψηφία των ασθενών και σε ανάρρωση, εξάντληση, αναιμικοί άνθρωποι, κλπ)

– Σερβίρετε ως συμπλήρωμα στη διατροφή και είναι φτωχή σε μεταλλικά άλατα (λόγω του πολύ μικρού ποσοστού του νατρίου στη μπύρα)

– Ενισχύει την όρεξη και τη πέψη (εύκολη και γρήγορη απορρόφηση των συστατικών της μπύρας)

– Συνιστάται ως ένα ποτό για τους ανθρώπους της ώριμης ηλικίας

– Έχει διουρητική δράση (αυξάνει την ούρηση και ανακουφίζει από τις δυσκολίες στο έργο των νεφρών και της ουροδόχου κύστης)

– Μειώνει τον κίνδυνο της πέτρας στα νεφρά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης