Newsitamea.gr
ΑΜΕΑ Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ποιοι είναι οι 10 διασημότεροι άνθρωποι με αναπηρία, που άλλαξαν την ιστορία του πλανήτη!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Albert-Einstein

Ποιοι είναι οι 10 διασημότεροι άνθρωποι με αναπηρία, που άλλαξαν την ιστορία του πλανήτη!-ΒΙΝΤΕΟ

Μιλώντας καθημερινά για την αναπηρία, κάποιοι ίσως θεωρούν ότι αναφερόμαστε μόνο σε καθημερινούς ανθρώπους. Όχι ότι είναι αρνητικό, το να είναι κανείς καθημερινός πολίτης, αλλά το συγκεκριμένο βίντεο το βρίσκω μια τρανή απόδειξη ότι τα άτομα με αναπηρία, είναι ικανά για μεγάλα επιτεύγματα. Μάλιστα μερικοί από αυτούς που αναφέρονται άλλαξαν κυριολεκτικά την ιστορία του πλανήτη!

Αναφορικά ποιος μπορεί να θεωρήσει ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δεν επηρέασε τις επιστήμες με τις θεωρίες του, με ποιο διάσημη τη θεωρία της σχετικότητας; Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, ο εφευρέτης του τηλέφωνου, έφερε την επανάσταση στις επικοινωνίες τότε και μέχρι σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι τους, βασίζονται σε αυτόν; Ο Τόμας Έντισον, με περισσότερες από 1.000 πατέντες, μας χάρισε το φωνογράφο, την κάμερα και τον ηλεκτρικό γλόμπο(λάμπα). Μια γη φωτίζεται σήμερα χαρεί στη δίκη του εφεύρεση!

Εκτός από μεγάλους εφευρέτες, η αναπηρία ¨γέννησε¨ και πολιτιστικά μεγαθήρια. Ο σύνθετης Λούντβιχ βαν Μπετόβεν  και ο ποιητής Τζον Μίλτον είναι ανάμεσα τους. Το έργο τους, έχει επηρεάσει γενιές και γενιές, και είναι σίγουρο πως θα συνεχίσει για όσο θα σώζονται τα έργα τους και θα συγκινούν τον άνθρωπο.

Όλοι οι προαναφερόμενοι είχαν κάποια μορφή αναπηρίας, όμως η ανθρωπότητα τους θυμάται και τους τιμά για το έργο που παρουσίασαν και άφησαν ως κληρονομιά! Κανείς μας δε ξέρει που μπορεί να κρύβεται ένα διαμάντι, οπότε κάλο είναι να προσέχουμε τα ¨κάρβουνα που πετάμε¨ …κάποιο από αυτά μπορεί αύριο να είναι ο επόμενος άνθρωπος που θα αλλάξει το ρου της ιστορίας μας!

[youtube id=”paj6bA3ktMs” width=”620″ height=”360″]

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: Factology

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

newsitamea

Μπαμπάς συγκεντρώνει χρήματα για καρκινοπαθή παιδιά στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika