Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες στάσεις στον ύπνο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες στάσεις στον ύπνο

Ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες στάσεις στον ύπνο!!!

 

Η στάση που –συνειδητά η ασυνείδητα– επιλέγουμε στον ύπνο παίζει ρόλο στην εμφάνιση των ρυτίδων, στο ροχαλητό, την εκδήλωση αυχενικού συνδρόμου και την παλινδρόμηση των οξέων του στομάχου.

Δείτε ποια είναι τα υπέρ και τα κατά κάθε στάσης στον ύπνο και –αν μπορείτε– πάρτε τα μέτρα σας!

Ανάσκελα

Αρκετοί γιατροί συμφωνούν πως είναι η καλύτερη στάση στον ύπνο. Βοηθά ώστε η σπονδυλική στήλη και ο αυχένας να βρίσκονται σε σωστή στάση. Δεν πρέπει βέβαια να χρησιμοποιούμε πολύ παχύ μαξιλάρι, επειδή δυσκολεύει η αναπνοή. Είναι επίσης η καλύτερη στάση για πρόληψη των ρυτίδων, καθώς το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα κάτω από την επιδερμίδα του προσώπου. Δυστυχώς, τα περιστατικά υπνικής άπνοιας είναι συχνότερα για όσους κοιμούνται ανάσκελα, επειδή η βαρύτητα κάνει τη γλώσσα να κινείται ευκολότερα προς τα πίσω και να φράζει τους αεραγωγούς.

Στο πλάι

Είτε κοιμάστε στη γνωστή εμβρυϊκή στάση είτε με τα πόδια τεντωμένα, θα ξέρετε πολύ καλά ότι είναι η πιο άνετη στάση στον ύπνο. Οι ειδικοί συνιστούν στις εγκύους να κοιμούνται στο πλάι ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίματος από και προς την καρδιά. Η στάση αυτή είναι επίσης ενδεδειγμένη για όσους αντιμετωπίζουν συχνά καούρες. Ο ύπνος επάνω στην αριστερή πλευρά συμπιέζει όμως το στομάχι και τους πνεύμονες.

Μπρούμυτα

Όσοι κοιμούνται μπρούμυτα είναι λιγότερο πιθανό να ροχαλίσουν. Είναι το μόνο θετικό της συγκεκριμένης στάσης! Κατά τα άλλα, εάν κοιμάστε μπρούμυτα η σπονδυλική στήλη δε βρίσκεται σε σωστή θέση και η στροφή του κεφαλιού είτε δεξιά είτε αριστερά καταπονεί τον αυχένα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea