Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Ποιες είναι οι αιτίες για το Μούδιασμα στα πόδια τη νύχτα;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένα συναίσθημα μυρμηγκιάσματος που είναι αισθητό στα άκρα, ειδικά στα πόδια, μπορεί να προκληθεί από μια σειρά διάφορων πραγμάτων. Ορισμένες από αυτές τις αιτίες είναι αυτοεπιβαλλόμενες, ενώ άλλες μπορεί είναι το αποτέλεσμα μιας πιο σοβαρήσ κατάστασης.

Ελλείψεις

Οι ανεπάρκεια των διαφόρων βιταμινών είναι γνωστό ότι προκαλούν παραισθήσεις, μουδιάσματα ή την αίσθηση μουδιάσματος. Οι ανεπάρκεια των βιταμινών Β 1, 5 και 12 σχετίζονται με τη διαταραχή αυτή.

Εμμηνόπαυση

Σε γυναίκες με εμμηνόπαυση θα μπορούσε να είναι ο ένοχος. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, οι ορμόνες μπορεί να έχουν σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη της ισορροπίας, η οποία μπορεί να προκαλέσει μυρμήγκιασμα στα άκρα, πιο συχνά γίνεται πιο αισθητό στα πόδια.

Κακή κυκλοφορία

Έχοντας ένα κυκλοφορικό σύστημα που δεν ρυθμίζει σωστά τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα, είναι συχνά η αιτία για το γαργαλητό στα άκρα, ιδίως στα πόδια.

Περιφερική αγγειακή νόσο (ΠΑΝ )

Μια πιο σοβαρή μορφή της κακής κυκλοφορίας είναι η περιφερική αγγειακή νόσος ( ΠΑΝ ), η οποία θα μπορούσε να είναι η αιτία για το μυρμήγκιασμα των ποδιών τη νύχτα.Η ΠΑΝ είναι η νόσος των αρτηριών και των φλεβών των άκρων και διαταράσσει τη ροή του αίματος προς και από αυτές τις περιοχές, η οποία προκαλεί την αίσθηση μουδιάσματος.

Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών  (restless legs syndrome -RLS)

Αυτή είναι μια νευρολογική διαταραχή που μπορεί ένα άτομο να έχει μια ακαταμάχητη, ακούσια παρόρμηση να κρατήσει σταθερά τα πόδια και τα πόδια κινούνται. Οι άνθρωποι με σύνδρομο ανήσυχων ποδιών συχνά βιώνουν ένα τράβηγμα, μια αίσθηση φαγούρας ή ένα αίσθημα μουδιάσματος όταν το πόδι αποκοιμιέται. Τα συμπτώματα συχνά είναι χειρότερα τη νύχτα.

* Επιμέλεια :Μαρία Κρεμμύδα  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea