Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Ποια θα πρέπει να είναι η προ-του-ύπνου ρουτίνα σας;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Ποια θα πρέπει να είναι η προ-του-ύπνου ρουτίνα σας;

 Ποια θα πρέπει να είναι η προ-του-ύπνου ρουτίνα σας;

 

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν πριν πέσετε για ύπνο;
Αρχικά, καλό θα ήταν να τηρείτε ένα πρόγραμμα, όσον αφορά στην ώρα που πέφτετε για ύπνο και την ώρα που ξυπνάτε κάθε μέρα. Όταν το σώμα έχει συνηθίσει μια συγκεκριμένη ώρα να πέφτει για ύπνο, τότε από μόνο του, προκαλεί τις συνθήκες για να ηρεμήσει και να χαλαρώσει, όταν πλησιάζει εκείνη η ώρα και να οδηγηθείτε εν τέλει στο κρεβάτι.

Ρίξτε τους ρυθμούς σας
Κάτι που προτείνουν όλοι οι ειδικοί επί του ύπνου είναι, πριν κοιμηθείτε, να έχετε προετοιμαστεί σωματικά και νοητικά. Συσκευές που εκπέμπουν φως, δυσκολεύουν τη διαδικασία της χαλάρωσης, που ιδανικά γίνεται στο σκοτάδι, καθώς έτσι αντιλαμβάνεται καλύτερα το σώμα, ότι είναι η ώρα να ξεκουραστεί και να πέσει για ύπνο.
Μην έχετε το κινητό σας στο κομοδίνο σας, γιατί έτσι μπαίνετε στον πειρασμό  να το τσεκάρετε, ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας, εκτός και αν το χρησιμοποιείτε σαν ξυπνητήρι, που και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να το έχετε στο αθόρυβο.

Δείτε ανούσιες τηλεοπτικές εκπομπές
Για μερικούς ανθρώπους, η παθητικότητα και η δυνατότητα της μηδενικής σκέψης που τους προσφέρει η τηλεόραση είναι ένας καλός τρόπος να βγάλουν τις σκέψεις από το μυαλό τους και να χαλαρώσουν. Επιλέξτε κάτι που δε χρειάζεται πολύ σκέψη, αλλά δε θα σας αναστατώσει περισσότερο, όπως είναι μια ταινία τρόμου, αφού αυτό θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

 

Ποια θα πρέπει να είναι η προ-του-ύπνου ρουτίνα σας;

Πλύνετε το πρόσωπό σας
Κάθε φορά που κοιμάστε με το μακιγιάζ σας, χειροτερεύετε την ποιότητα και την εμφάνιση του δέρματος και του προσώπου σας. Οι φραγμένοι πόροι από το μακιγιάζ, δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνέει, κάνοντας το με τον καιρό να δείχνει ταλαιπωρημένο και με πρόωρα σημάδια γήρανσης. Αν η κούραση σας αποτρέπει να κάνετε όλη τη διαδικασία στο μπάνιο, φροντίστε να έχετε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ στο κομοδίνο σας και κάντε τον καθαρισμό στο κρεβάτι.

Κάντε οδοντικό νήμα
Τα άτομα που εκτός από ένα καλό βούρτσισμα, φροντίζουν και με οδοντικό νήμα τα δόντια τους, έχουν σαφώς καλύτερη στοματική υγιεινή, με λιγότερα περιστατικά ουλίτιδας και ματωμένων ούλων. Αν και δεν υπάρχει μια κοινά ενδεδειγμένη ώρα για να το κάνετε αυτό, μια κενή ώρα της ημέρας, όπως είναι πριν τον ύπνο, είναι μια καλή επιλογή.
Η απομάκρυνση δε, της πλάκας, που επιτυγχάνεται με το οδοντικό νήμα, δίνει στα δόντια σας μια καλή ευκαιρία να ξεκουραστούν από την ολοήμερη μάχη που έχουν με τα υπολείμματα των τροφών.

 

Ποια θα πρέπει να είναι η προ-του-ύπνου ρουτίνα σας;

Διαβάστε
Ένας, επίσης, πολύ καλός τρόπος, να χαλαρώσετε και να ρίξετε τους ρυθμούς σας πριν πέσετε για ύπνο είναι η ανάγνωση ενός βιβλίου. Ακόμα κι αν έχετε συνηθίσει να κατεβάζετε βιβλία στο tablet ή τον υπολογιστή σας και να τα διαβάζετε εκεί, καλύτερα να προτιμήσετε ένα κανονικό βιβλίο ή περιοδικό, καθώς το φως που εκπέμπουν οι συσκευές δεν βοηθά το σώμα να μπει στη διαδικασία του ύπνου.

Κρατήστε ημερολόγιο
Ο μεγαλύτερος εχθρός του καλού ύπνου είναι οι πολλές ανησυχίες και οι πολλές σκέψεις και επειδή, δεν είναι εύκολο να αδειάσετε από τη μια στιγμή στην άλλη το μυαλό σας, από όσα σας βασανίζουν την υπόλοιπη ημέρα, δοκιμάστε να γράψετε σε ένα ημερολόγιο τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας.
Σημειώστε τους κωδικοποιημένα, ώστε να μη σας ξυπνήσει περισσότερο αυτή τη διαδικασία, αλλά να καταφέρει να μεταφέρει τις σκέψεις από το κεφάλι στο χαρτί, ώστε να μπορέσετε να κοιμηθείτε έναν ήσυχο ύπνο.

Να θυμάστε να εκτιμάτε
Το να εκτιμάτε και να αναγνωρίζετε τα θετικά που έχουν έρθει στο δρόμο σας θα αυξήσει την καλή σας διάθεση και η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε αυτό είναι τα λίγα λεπτά, πριν πέσετε για ύπνο, που έχετε χαλαρώσει και το μυαλό σας μπορεί να σκεφτεί καθαρά και να αναγνωρίσετε τα θετικά πράγματα που έχετε πετύχει μέσα στη μέρα σας.
Το να σκέφτεστε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες, βοηθάει στην καλύτερη διάθεση, στην αισιόδοξη θέαση των πραγμάτων και σε μια αποδοτικότερη στάση ζωής. Είτε επιλέξετε να τα σημειώσετε στο ημερολόγιό σας, είτε απλά να σκεφτείτε όλα αυτά για τα οποία έχετε λόγο να πείτε «ευχαριστώ» το αποτέλεσμα να είναι  πάντα καλό.

 

Ποια θα πρέπει να είναι η προ-του-ύπνου ρουτίνα σας;

Ετοιμαστείτε σήμερα για την αυριανή σας άσκηση
Αν θέλετε να εντάξετε την καθημερινή πρωινή άσκηση στη ζωή σας θα πρέπει να βοηθήσετε τον εαυτό σας να την κάνει συνήθεια. Αυτό θα το καταφέρετε αν ετοιμάσετε από το βράδυ τον εξοπλισμό, ακόμα και αν πρόκειται απλά για τα αθλητικά σας παπούτσια και την πετσέτα σας.
Αν τα βρείτε έτοιμα το πρωί, να σας περιμένουν, για να κάνετε το πρωινό σας τρέξιμο τότε πιο εύκολα θα κάνετε το μεγάλο βήμα και πιο εύκολα θα βοηθήσετε το σώμα σας να συνηθίσει.

Εκφραστείτε στον αγαπημένο σας
Είναι σημαντικό να εκδηλώνουμε την αγάπη και την εκτίμηση στον άνθρωπο με τον οποίο πλαγιάζουμε στο ίδιο κρεβάτι. Μην είστε διστακτικοί όσον αφορά την έκφραση των συναισθημάτων σας και φροντίστε να είστε συγκεκριμένοι στα κοπλιμέντα σας, όπως είναι η αναγνώριση της προσπάθειας του άλλου για τη λύση ενός προβλήματος.
Να θυμάστε, αν και συχνά παρασυρόμαστε, να μην εστιάζετε στα αρνητικά, γιατί έτσι δεν θα βοηθήσετε σε τίποτα ούτε εσάς, ούτε το σύντροφό σας, ούτε και τη σχέση σας.

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος Προστάτη: Γιατί αμφισβητείται το PSA για τον προσυμπτωματικό έλεγχο της νόσου

Efi Nika

Πώς μιλάνε οι γιατροί για τον βίαιο και αιφνίδιο θάνατο ενός ανθρώπου στους συγγενείς του;

newsitamea

Κορονοϊός: Πόσοι νέοι πέθαναν από καρδιά σε 1 εκατομμύριο που εμβολιάστηκαν

Efi Nika