Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Πέθανε η πρώτη γυναίκα που είχε κάνει μεταμόσχευση προσώπου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

11234

Πέθανε σε ηλικία 49 ετών μία Γαλλίδα η οποία το 2005 έγινε η πρώτη ασθενής στον κόσμο που υποβλήθηκε σε μερική μεταμόσχευση προσώπου.

Η Ιζαμπέλ Ντινουάρ είχε γίνει παγκοσμίως γνωστή όταν γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμιένης, στην Βαλενσιέν, κατόρθωσαν να της μεταμοσχεύσουν με επιτυχία την μύτη, το στόμα και το σαγώνι μιας εγκεφαλικά νεκρής δότριας.

Η κ. Ντινουάρ είχε παραμορφωθεί από επίθεση του σκύλου της που συνέβη εν όσω η ίδια ήταν αναίσθητη από μεγάλη δόση υπνωτικών χαπιών. Πριν από την επέμβαση δυσκολευόταν να μιλήσει και να φάει.

Η μεταμόσχευσή της είχε διεξαχθεί στα τέλη Νοεμβρίου του 2005 και είχε διαρκέσει 15 ώρες. Έναν χρόνο αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε είχε δηλώσει πως η μεταμόσχευση «άνοιξε μία πόρτα στο μέλλον», προσθέτοντας πως δεν φοβόταν πια να περπατήσει στο δρόμο και ότι θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να αξιοποιήσει τη δεύτερη ευκαιρία που της δόθηκε.

Όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου που την παρακολουθούσαν όλ’ αυτά τα χρόνια, η κ. Ντινουάρ απεβίωσε στις 22 Απριλίου αλλά καθυστέρησαν να το γνωστοποιήσουν σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειάς της.

Όπως εξήγησαν, τα ισχυρά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα που λάμβανε είχαν εξασθενήσει το ανοσοποιητικό της σύστημα και εκδήλωσε δύο μορφές καρκίνου οι οποίες τελικά της κόστισαν τη ζωή.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea