Newsitamea.gr
CELEBRITY ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πέθανε ο ηθοποιός Αλέκος Γιαννάκης σε ηλικία 58 ετών. Ποιος ήταν!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικιά  58 ετών ο ηθοποιός Αλέκος Γιαννάκης, ο οποίος είχε γίνει γνωστός κυρίως από την ταινία του Όμηρου Ευστρατιάδη «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα».

Ο ηθοποιός  αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και νοσηλευόταν στο Ωνάσειο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.   Ο 58χρονος ηθοποιός ήταν επίσης εκτός από πρωταγωνιστής σε ταινίες της δεκαετίας του ’80 και ραδιοερασιτέχνης και άριστος τεχνίτης του ξύλου.

Τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν με ξυλουργικές εργασίες, καθώς οι προτάσεις για συμμετοχή του σε σειρές και παραστάσεις ήταν μετρημένες.

Ο Αλέκος Γιαννάκης συμμετείχε σε πολλά φιλμ τη δεκαετία του ’80 όπως «Ο δυναστείας», «Ο καβαλάρης των FM stereo», «Αγάπησα έναν Πόντιο», «Τα τούβλα», «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια» αλλά και σε βιντεοκασσέτες. Εκτός από την υποκριτική, είχε μεγάλη αγάπη και για το ραδιόφωνο. Ως ραδιοερασιτέχνης είχε το ψευδώνυμο «Αλέκος ο εξπλόουζ». Χθες φίλοι και συγγενείς του είπαν το τελευταίο «αντίο». Η κηδεία του έγινε στον Άγιο Δημήτριο.

Συμμετείχε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες αλλά και βιντεοταινίες από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως το 1990 περίπου.

Οι πρώτες του εμφανίσεις έγιναν το 1983 στις ταινίες «Σερίφης ο Μηχανοφάγος», του Όμηρου Ευστρατιάδη, δίπλα στον αξέχαστο Γιάννη Γκιωνάκη και τον Κώστα Βουτσά και «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα Νο 2», επίσης του Όμηρου Ευστρατιάδη.

Εκτός από πολλούς νέους ηθοποιούς, στην ταινία αυτή πρωταγωνιστούσαν οι μεγάλοι μας κωμικοί: Νίκος Ρίζος, Μίμης Φωτόπουλος και Γιάννης Γκιωνάκης.

Το 1984, συμμετείχε στις ταινίες του Όμηρου Ευστρατιάδη «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα Νο 3» και «Εθνική Παπάδων» (γνωστή και με τον τίτλο «Ο Αθλητισμός Είναι για Όλους») και την κωμωδία του Βασίλη Μπουντούρη «Εδώ Είναι Βαλκάνια», στην οποία πρωταγωνιστής ήταν ο αξέχαστος Σταύρος Παράβας.

Η σταδιοδρομία του στον κινηματογράφο συνεχίστηκε το 1985 με την κωμωδία του Γιάννη Χαρτοματζίδη «Ο Ροζ Γάτος», ταινία που γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο αξέχαστος Σωτήρης Μουστάκας, ο Πάνος Μιχαλόπουλος, η Έφη Πίκουλα και σε πρώτη εμφάνιση, η Βάνα Μπάρμπα και την ταινία του Όμηρου Ευστρατιάδη «Οι Πόντιοι» (Κώστας Βουτσάς, Κώστας Τσάκωνας, Παύλος Κοντογιαννίδης κ.ά.).

Το 1986, ο Αλέκος Γιαννάκης συμμετείχε στις ταινίες του Όμηρου Ευστρατιάδη «Τα Τούβλα», με τους αξέχαστους Ντίνο Ηλιόπουλο και Σωτήρη Μουστάκα και τον μοναδικό Κώστα Βουτσά, «Αγάπησα Έναν Πόντιο», με τον μεγάλο Κώστα Βουτσά σε πρωταγωνιστικό ρόλο, «Ο Δυναστείας», με βασικό πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Μουστάκα και «Ο Καβαλάρης των F.M. Stereo», όπου πρωταγωνιστούσαν οι Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, ο αξέχαστος Σπύρος Καλογήρου κ.ά., «Επάγγελμα: Γυναίκα», γνωστή και με τον τίτλο «Μια Ζωή Πατίνι», όπου πρωταγωνιστούσαν ο αξέχαστος Κώστας Τσάκωνας και η Πηνελόπη Πιτσούλη.

Το 1987, συμμετείχε στη φαρσοκωμωδία του Βασίλη Σκαράκη «Λόρδαν ο Βάρβαρος» (παρωδία του «Κόναν ο Βάρβαρος» με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ). Στην ταινία αυτή, πρωταγωνιστούσαν οι: Παναγιώτης Σουπιάδης, Σοφία Αλιμπέρτη, Δημήτρης Φραγκιόγλου, ο… Χλαπάτσας από το σίριαλ «Της Ελλάδος τα Παιδιά» κ.ά.

Τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στη φαρσοκωμωδία του Γιάννη Χαρτοματζίδη (πρώτη προβολή 23/2/1990) «Απαγωγή στα Τυφλά» όπου πρωταγωνιστούσαν οι Στάθης Ψάλτης και Καίτη Φίνου.

Πλούσια όμως ήταν η δραστηριότητα του Αλέκου Γιαννάκη στον χώρο του βίντεο. Συμμετείχε στις βιντεοταινίες: «Πρόβα… Γάμου» (1986), «Ένα Τρελό Τρελό Μέντιουμ» (1986), «Άντρα Θέλω… Τώρα τον Θέλω» (1986), «Ο Θείος μου ο Νίντζα» και «Ο Θείος μου ο Νίντζα νο 2» (1987), «Καβγάς για το Χώμα» (1987), γνωστή περισσότερο με τον τίτλο «Πάπα-Turbo: Μας Πήραν και τα… Ράσα», «Η Τρέλα Ταξιδεύει» (1987), «Φύλακας Άγγελος» (1987), «Εταιρεία Ξυλοδαρμών Ε.Π.Ε.» (1987), «Η Γυναίκα του Κουμπάρου μου» (1988), «Ο Μαχητής» (1988), «Η Μπάτσα» (1988), «7 Μικροί Κομάντος» (1988), «Θηλυκή Θύελλα» (1989), «Η Σπαγγοραμμένη» (1989), «Ερωτικές Παραλλαγές» (1989), «Η Τρελάρα» (1990) και «Η Σταρ κι ο Κλέφτης» (1990). Τέλος έγραψε το σενάριο της βιντεοταινίας «Θανάση, μας την Πέσανε» (1986), με τους Αθηνόδωρο Προύσαλη, Τούλα Σπινέλη, Φρόσω Δημητρουλάκου, Τάκη Βλαστό κ.ά.

 

ourlife

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκείνη 22 ετών, πάμπλουτος 63άρης ο σύζυγός της: «Δεν τον παντρεύτηκα για τα λεφτά του», λέει περήφανη η ίδια – ΦΩΤΟ

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea