Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΓΕΙΑ

Πες μου πόσο αναψυκτικό πίνεις, να σου πω πόσο σε γερνάει!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

dab41cb87e07b5a2_100902939.preview

Πες μου πόσο αναψυκτικό πίνεις, να σου πω πόσο σε γερνάει!

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η κατανάλωση σακχαρούχων αναψυκτικών οδηγεί στη γήρανση των κυττάρων και θα μπορούσε επίσης να προάγει νόσους, ανεξάρτητα από το ρόλο που έχει στην παχυσαρκία. Σύμφωνα με ερευνητές του UC San Francisco, τα τελομερή ήταν κοντύτερα στα λευκά αιμοσφαίρια των συμμετεχόντων που ανέφεραν ότι έπιναν περισσότερα αναψυκτικά.

Η βραχύτητα των τελομερών αρχίζει πριν την εμφάνιση νόσων. Η ερευνήτρια Elissa Epel, δήλωσε ότι η τακτική κατανάλωση σακχαρούχων αναψυκτικών μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει την ανάπτυξη νόσων, όχι μόνο επηρεάζοντας το μεταβολικό έλεγχο των σακχάρων αλλά και μέσω της επιτάχυνσης της κυτταρικής γήρανσης των ιστών.

Η Epel δήλωσε ότι πρόκειται για την πρώτη ένδειξη ότι τα αναψυκτικά σχετίζονται με τη βραχύτητα ων τελομερών και ότι το εύρημα ίσχυε ανεξάρτητα από ηλικία, φυλή, εισόδημα και επίπεδο εκπαίδευσης.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι συνέκριναν μόνο το μήκος των τελομερών και την κατανάλωση σακχαρούχων αναψυκτικών για κάθε συμμετέχοντα, σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, και ότι η σχέση δεν αποδεικνύεται αιτιατή.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγές: ”American Journal of Public Health.” / iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou