Newsitamea.gr
ΑΜΕΑ Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Περπατώντας 3 ώρες στην πόλη με αναπηρία»: ένα πείραμα που δείχνει πόσο σκληρή είναι η κοινωνία προς τα Αμεα!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

screenshot-andre-arruda

«Περπατώντας 3 ώρες στην πόλη με αναπηρία»: ένα πείραμα που δείχνει πόσο σκληρή είναι η κοινωνία προς τα Αμεα!-ΒΙΝΤΕΟ

Πειράματα δε κάνουν μόνο οι επιστήμονες για να καταλήξουν σε ευρήματα, αλλά και τα άτομα με αναπηρία. Ο Αντρέ(Andre H Arruda), είναι επαγγελματίας ηθοποιός και κωμικός και πραγματοποιεί τα δικά του διαφορετικά stand up(sit down) comedy. Ο Αντρέ πάσχει από σκελετική ανωμαλία και νανισμό. Ο ίδιος δηλώνει στο προσωπικό του μπλόγκ: «γεννήθηκα με φιλοδοξίες και χωρίς φόβο. Συνήθως τα παιδιά πρέπει να τα πιέσεις για να κάνουν κάτι, εμένα ο πατέρας μου είχε πάντα την έννοια ότι ίσως τραυματιστώ με όλα αυτά που έκανα και κάνω.»

Κινείται με ένα ειδικό σκούτερ και μάλιστα πριν 2 χρόνια είχε ένα ατύχημα, όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο και ήταν τυχερός που επιβίωσε με μικρές σωματικές βλάβες. Πριν λίγες μέρες αποφάσισε να πραγματοποιήσει και να δημοσιεύσει στο Youtube, ένα πείραμα: 3 ώρες περπατώντας στην πόλη(Νέα Υόρκη) με αναπηρία / Κοινωνικό πείραμα.

Στο διάρκειας 2 λεπτών βίντεο αντικατοπτρίζεται μια κοινωνία που όταν τον βλέπουν δείχνουν στην καλύτερη περίπτωση οίκτο και στη χειρότερη τον χλευάζουν λέγοντας του: μικρέ μπορείς να μου δέσεις τα κορδόνια;; Σίγουρα δεν αφόρα όλη την κοινωνία της Αμερικής και είναι ένα δείγμα …όμως στο τέλος του πειράματος, καταμέτρησε περισσότερα από 100 προσβλητικά επίθετα και 100 καρφωτές και αναιδείς ματιές!

Αυτή είναι η δύσκολη πλευρά της ζωής των ατόμων με αναπηρία! Στο βίντεο θα δείτε να κοιτούν περίεργα και να τον κοροϊδεύουν μικρά παιδιά και ενήλικες. Άλλοι να βγάζουν φωτογραφίες σα να βλέπουν κάποιο αξιοθέατο. Οι προσβολές πολλές και τα περιπαικτικά αρνητικά σχόλια σχεδόν σε μόνιμη βάση.

Κλείνω το άρθρο με την ελπίδα ότι μια μέρα αυτός ο κόσμος θα αλλάξει και θα αναγνωρίσει το διαφορετικό. Δε θα είναι τόσο εγωιστής, δε θα κοιτά μόνο τον εαυτούλη του και θα είναι δίπλα στον κάθε συνάνθρωπο μας, με η χωρίς αναπηρία!

[youtube id=”AONy-z10Dw0″ width=”620″ height=”360″]

Βογιατζής Ηλίας

 

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Εκείνη 22 ετών, πάμπλουτος 63άρης ο σύζυγός της: «Δεν τον παντρεύτηκα για τα λεφτά του», λέει περήφανη η ίδια – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μήνας ευαισθητοποίησης απώλειας άκρων ο Απρίλιος, σε αύξηση οι ακρωτηριασμοί.

Βογιατζής Ηλίας