Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Περιττά κιλά; Αδίκως κατηγορείτε τον καναπέ σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9628229548399253558

Περιττά κιλά; Αδίκως κατηγορείτε τον καναπέ σας!!!

 

Οι γιατροί ενοχοποιούν την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και υδατάνθρακων για την αύξηση της παχυσαρκίας, αλλά όχι την έλλειψη άσκησης.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η “κακή” διατροφή αναγνωρίζεται πλέον ως βασική υπεύθυνη για περισσότερες ασθένειες από ό,τι η έλλειψη σωματικής άσκησης, το αλκοόλ και το κάπνισμα συνδυαστικά.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν οι εμπειρογνώμονες με επικεφαλής τον καρδιολόγο Δρ Aseem Malhotra, το κοινό είχε την εσφαλμένη πεποίθηση ότι η παχυσαρκία οφείλεται στην καθιστική ζωή.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν, όμως, ότι η παχυσαρκία έχει αυξηθεί υπερβολικά τα τελευταία 30 χρόνια, παρά τη μικρή αλλαγή που έχει συντελεστεί στα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας του κόσμου.

“Αυτό μετακυλύει άμεσα την ευθύνη για αύξηση του βάρους μας, στο είδος και την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνουμε”, είπε ο Δρ Malhotra.

“Ας καταρρίψουμε τον μύθο της φυσικής δραστηριότητας σε σχέση με την παχυσαρκία. Δεν μπορεί η έλλειψη άσκησης να ξεπεράσει ως προς τις αρνητικές συνέπειες την κακή διατροφή”.

Σε σχετική δημοσίευση τους στο περιοδικό “British Journal of Sports Medicine”, οι γιατροί πρόσθεσαν ότι η “ψευδής αντίληψη” σχετικά με την αιτία της παχυσαρκίας είναι θέμα μάρκετινγκ των εταιρειών που ακολουθούν παρόμοια τακτική με αυτήν που χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία καπνού.

Για παράδειγμα, γνωστή εταιρεία αναψυκτικών συνδέει διαφημιστικά τα προϊόντα της με τον αθλητισμό, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να καταναλώνει κανείς αυτά τα ποτά εφόσον ασκείται.

Περιττά κιλά; Αδίκως κατηγορείτε τον καναπέ σας!
Η κακή διατροφή αναγνωρίζεται πλέον ως βασική υπεύθυνη για περισσότερες ασθένειες

Περίπου τα δύο τρίτα των Βρετανών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Η σύμβουλος της κυβέρνησης σε θέματα παχυσαρκίας καθηγήτρια Susan Jebb ανέφερε ότι οι γιατροί απέτυχαν στην προσπάθεια τους να ενημερώσουν τον κόσμο ότι ο καλύτερος τρόπος για να χάσει βάρος είναι να συνδυάσει μια καλύτερη διατροφή με τη σωματική δραστηριότητα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν, λοιπόν, ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της παχυσαρκίας χωρίς την αλλαγή όχι μόνο της σωματικής μας δραστηριότητας, αλλά κυρίως της διατροφικής μας συμπεριφοράς.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea