Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Περίοδος το καλοκαίρι: Πώς μπορείτε να την καθυστερήσετε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Περίοδος το καλοκαίρι: Πώς μπορείτε να την καθυστερήσετε

Περίοδος το καλοκαίρι: Πώς μπορείτε να την καθυστερήσετε

Κανονίσατε επιτέλους τις καλοκαιρινές σας διακοπές, όμως τις ημέρες εκείνες πιθανότατα θα έρθει και η περίοδός σας. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε ώστε να την καθυστερήσετε για μερικές ημέρες και να απολαύσετε τα μπάνια σας χωρίς άγχος, σύμφωνα με τη Βρετανική Υπηρεσία Υγείας.

Εάν παίρνετε αντισυλληπτικά, συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας ώστε να σας συμβουλεύσει πώς μπορείτε να διαφοροποιήσετε τη δοσολογία και να καταφέρετε πιθανώς να καθυστερήσετε την περίοδό σας.

Αυτή η στρατηγική θα πρέπει να εφαρμόζεται πάντα υπό την καθοδήγηση του γυναικολόγου και εξαρτάται από το είδος των αντισυλληπτικών που παίρνετε. Η αλλαγή στη δοσολογία δεν θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του χαπιού ως μέσο αντισύλληψης.

Εάν δεν παίρνετε αντισυλληπτικά, ο γυναικολόγος ίσως μπορέσει να σας συνταγογραφήσει νορεθιστερόνη. Ο γυναικολόγος θα αποφασίσει πότε θα πρέπει να πάρετε την αγωγή και για πόσο καιρό.

Συνήθως ο γιατρός προτείνει τρία χάπια νορεθιστερόνης την ημέρα και θα πρέπει να ξεκινήσετε την αγωγή περίπου τρεις ημέρες πριν την ημέρα που περιμένετε να έρθει η περίοδος. Η περίοδος θα έρθει περίπου δύο με τρεις ημέρες αφού σταματήσετε την αγωγή.

Να σημειωθεί πως η νορεθιστερόνη δεν έχει αντισυλληπτική δράση και πως δεν συνιστάται σε γυναίκες με ιστορικό θρόμβωσης. Επίσης, η αποτελεσματικότητά της ποικίλλει από γυναίκα σε γυναίκα. Πιθανές παρενέργειες από την αγωγή είναι το φούσκωμα, η ευαισθησία του στήθους, η ναυτία, ο πονοκέφαλος και οι διαταραχές της διάθεσης και της σεξουαλικής επιθυμίας.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea