Newsitamea.gr
AMEA news

Με περικοπή ή ακόμα και με κατάργηση κινδυνεύουν 82 κοινωνικά προνοιακά επιδόματα!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 psalidi_xrimata-

Με περικοπή ή ακόμα και με κατάργηση κινδυνεύουν 82 κοινωνικά προνοιακά επιδόματα!

Με περικοπή ή ακόμα και με κατάργηση κινδυνεύουν 82 κοινωνικά επιδόματα που χορηγούνται σε περίπου 500.000 δικαιούχους, καθώς ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ως άλλος… δήμιος, ετοιμάζει εντός του επόμενου έτους περικοπές-σοκ στα προνοιακά επιδόματα, που στο σύνολό τους θα φθάσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και θα επιβαρύνουν κατά πολύ την ήδη δεινή οικονομική κατάσταση των ευπαθών ομάδων.

Ο λόγος είναι ότι μόνο έτσι θα καταστεί δυνατό να εφαρμοστεί το 2015 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλη τη χώρα. Σημειώνεται ότι τα επιδόματα που έχει ήδη καταγράψει σε σχετική λίστα το υπουργείο Εργασίας κοστίζουν στον κρατικό προϋπολογισμό 5 δισ. ευρώ ετησίως.

Όπως όμως έχει ξεκαθαρίσει ο υπουργός Εργασίας, αποτελεί βασική προτεραιότητα η καθολική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, καθώς έχει υπολογιστεί ότι μπορεί να υπαχθούν σε αυτό έως και το 7% του πληθυσμού, που αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 δικαιούχους.

Συνεπώς, η χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων θα περάσει μέσα από μια διαδικασία επανελέγχου, που θα οδηγήσει στον περιορισμό των δικαιούχων μέσα από την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων. Το υπουργείο έχει φροντίσει… επιμελώς να κρατήσει το θέμα «χαμηλά», αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται στις επαφές του κ. Βρούτση με την τρόικα.

Ουσιαστικά, ο επανέλεγχος των προνοιακών επιδομάτων θα οδηγήσει κάποια από αυτά να ενσωματωθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος κάποια να καταργηθούν. θα υπάρξει συνολική επαναξιολόγηση των επιδομάτων που βρίσκονται στη λίστα του υπουργείου, την οποία παρουσιάζει σήμερα η «Ε».

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελική αξιολόγηση των προνοιακών επιδομάτων θα περιλαμβάνει τις εξής παραμέτρους και ομαδοποιήσεις:

Ενιαίο επίδομα για τα επιδόματα αναπηρίας, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

• Ενιαίο επίδομα που θα αντικαταστήσει τα υφιστάμενα οικογενειακά επιδόματα.

• Σύνδεση της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας με την απασχόληση.

Εισοδηματικά κριτήρια σε όλα τα προνοιακά και τα κοινωνικά επιδόματα.

 

Πηγή: Εφημερίδα «Επένδυση»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea