Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

5 τρόποι που ο καφές γίνεται προϊόν… ομορφιάς!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πέντε τρόποι που ο καφές γίνεται προϊόν… ομορφιάς!

Οι έρευνες για τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ, όσον αφορά θέματα υγείας, είναι πάμπολλες και κάθε μέρα βγαίνει και μία ακόμα που τις ενισχύει.

Ο καφές, όμως, είναι ένα τόσο πολύτιμο είδος τροφής και ροφήματος, ώστε ξεφεύγει από τα στενά όρια της διατροφής και επεκτείνεται και σε εκείνα της περιποίησης της επιδερμίδας και γενικότερα σε θέματα ομορφιάς.

Δείτε 5 τρόπους με τους οποίους ο καφές μπορεί να γίνει σύμμαχός σας στην προσπάθειά σας για μια πιο λαμπερή εμφάνιση:

1. Απολέπιση σώματος

Γιατί: Μια απολέπιση με καφεΐνη βοηθά στην μείωση των πτυχώσεων στο δέρμα, επειδή αδυνατίζει προσωρινά τα λιπώδη κύτταρα.
Πώς: Ανακατέψτε scrub σώματος με ένα φλιτζάνι καφέ σε κόκκους και μισό φλιτζάνι ζάχαρη. Προσθέστε ένα φλιτζάνι λάδι καρύδας για ενυδάτωση και ανακατέψτε καλά. Καθώς κάνετε ντους, κάντε μασάζ με αυτό το μείγμα σε βρεγμένο δέρμα με κυκλικές κινήσεις και ισχυρή πίεση. Ξεπλύνετε και στεγνώστε.

2. Λάμψη στην επιδερμίδα του προσώπου

Γιατί: Εκτός από απολέπιση ο καφές παρέχει και συστατικά για πιο φρέσκια και πιο λαμπερή επιδερμίδα.
Πώς: Για να κάνετε μια μάσκα, συνδυάστε μισό φλιτζάνι καφέ σε κόκκους με μισό φλιτζάνι κακάο σε σκόνη. Προσθέστε ένα φλιτζάνι πλήρες γάλα, το οποίο έχει πολύτιμα ένζυμα. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει μια πάστα, σαν οδοντόκρεμα. Αναμίξτε το με μία κουταλιά της σούπας μέλι για να “εγκλωβίσετε” την υγρασία στην επιδερμίδα. Τρίψτε απαλά πάνω σε καθαρή επιδερμίδα και αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

3. Φυσικός τρόπος για όγκο στα μαλλιά

Γιατί: Η τακτική θεραπεία μαλλιών με καφέ μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε τις ρίζες των τριχών ενεργές και συμβάλλει στην αυξημένη ανάπτυξή τους, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από το πανεπιστήμιο του Lübeck στην Γερμανία.
Πώς: Μία φορά την εβδομάδα, αναμίξτε μια χούφτα καφέ σε κόκκους με μια κουταλιά conditioner και “δουλέψτε” το μείγμα βαθιά στις ρίζες των μαλλιών σας, κάνοντας απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Περιμένετε πέντε λεπτά πριν το ξέπλυμα.

4. Ανακούφιση από τον ήλιο

Γιατί: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του καφέ μειώνουν την ερυθρότητα, ενώ τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργεί η έκθεση στην ακτινοβολία UV. Επίσης, ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν εφαρμόζεται τοπικά, η καφεΐνη βοηθά στην προστασία έναντι ορισμένων μορφών καρκίνων του δέρματος σε μοριακό επίπεδο.
Πώς: Αραιώστε ένα φλιτζάνι ροφήματος καφέ με κρύο νερό, βουτήξτε σε αυτό ένα μαλακό πανί και εφαρμόστε το τοπικά στα σημεία της επιδερμίδας που έχουν καεί από τον ήλιο. Θα νιώσετε σχεδόν αμέσως το δέρμα σας να είναι πιο δροσερό.

5. Κρέμα για την περιοχή κάτω από τα μάτια

Γιατί: Η καφεΐνη βοηθά στην αποστράγγιση του υγρού κάτω από τα μάτια, το οποίο προκαλεί τις λεγόμενες “σακούλες”, ενώ συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία για να μειώσει την εμφάνιση των “μαύρων κύκλων” στα μάτια.
Πώς: Μουλιάστε δύο κομμάτια βαμβακιού σε παγωμένο ρόφημα καφέ, για να φτιάξετε δύο κρύες κομπρέσες. Στύψτε τα βαμβάκια και τοποθετήστε τα πάνω στα κλειστά σας μάτια. Χαλαρώστε για 10 λεπτά, καθώς το υγρό απορροφάται από το δέρμα σας.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr , www.health.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea