Newsitamea.gr
AMEA news ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Το Παιδείας αγνοεί ξανά τους εκπαιδευτικούς ΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea-ergasia

Για μια ακόμη φορά η Ε.Σ.Α.μεΑ. διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την τακτική του υπουργείου Παιδείας να αγνοεί τις διαχρονικές ελλείψεις που σημειώνονται στο χώρο της Εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία και να προχωρά στη λήψη ανεπαρκών μέτρων και πολιτικών τόσο για την ενίσχυση των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό (επιστημονικό, ειδικό, βοηθητικό) όσο και για την επαγγελματική αποκατάσταση των εκπαιδευτικών που είναι άτομα αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Η νέα διάταξη για το προσωρινό σύστημα πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δόθηκε στη δημοσιότητα αιφνιδιαστικά, για άλλη μια φορά συντάχθηκε ερήμην της Ε.Σ.Α.μεΑ. των φορέων μελών της και των συλλογικών οργάνων των εκπαιδευτικών με αναπηρία, που ως εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την ανεργία.

Το υπουργείο Παιδείας και για τα επόμενα χρόνια μονιμοποιεί τη χρήση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης, ενώ τα κοινωνικά κριτήρια που τίθενται αφήνουν και πάλι έξω την πλειονότητα των εκπαιδευτικών με αναπηρία όπως συνέβη και τις προηγούμενες σχολικές χρονιές.

Η παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να αγνοεί το παν- αναπηρικό αίτημα επαναφοράς του Πίνακας Α για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ατόμων με αναπηρία και του Ειδικού Βοηθητικού και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Αγνοείται επίσης το αίτημα που αφορά στην κατάθεση διάταξης, για το διορισμό των εκπαιδευτικών με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω κατά προτεραιότητα σε ποσοστό 10% στη Γενική Εκπαίδευση. Με αυτό το μέτρο η ισχύουσα νομοθεσία θα εναρμονιστεί με την νομοθεσία άλλων ανεπτυγμένων χωρών, με τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (ν. 4074/2012) καθώς και με ευρωπαϊκές οδηγίες όπως η Οδηγία 2000/78/ΕΚ που αφορά στην ίση μεταχείριση στην απασχόληση και έχει ενσωματωθεί στο εθνικό μας δίκαιο με την ψήφιση του ν. 3304/2005.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του λίγα χρόνια πριν, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν πρωτοστατήσει για την επαναφορά του Πίνακα Α΄, όπως και για την κατά προτεραιότητα πρόσληψη εκπαιδευτικών με αναπηρία στη Γενική Εκπαίδευση.

Newsroom Aμεα

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οριστικό: Τέλος τα κινητά στα σχολεία – Έρχεται η πιο αυστηρή τιμωρία, μέχρι και οριστική αποβολή από το σχολείο

Penni Syggrou

Χίλια μπράβο στον Παναγιώτη Χαρίτο: Σπάει τα στερεότυπα ο πρώτος τσιγγάνος με ακαδημαϊκή διάκριση στην Ελλάδα

Efi Nika

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika