Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Παιδί θαύμα: 5χρονος με αυτισμό μιλά 7 γλώσσες και διαβάζει τη σκέψη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

789

Παιδί θαύμα: 5χρονος με αυτισμό μιλά 7 γλώσσες και διαβάζει τη σκέψη

Έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων

Ο 5χρονος Ramses Sanguino από το Λος Άντζελες, είναι ένα παιδί θαύμα καθώς πέρα από το ότι γνωρίζει ήδη 7 γλώσσες, έχει και τηλεπαθητικές ικανότητες! Μάλιστα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων του Χάρβαρντ, αφότου η μητέρα του, Nyx Sanguino,  «ανέβασε» στο διαδίκτυο ένα βίντεο που τον δείχνει να «μαντεύει» τους αριθμούς που είχε σημειώσει εκείνη, διαβάζοντας το μυαλό της.

Ο Ramses που πάσχει από μια μορφή αυτισμού,  έμαθε την πρώτη γλώσσα σε ηλικία μόλις 17 μηνών, καθώς σύμφωνα με τη μητέρα του, δεν του άρεσαν τα παιχνίδια αλλά τα βιβλία. Έτσι, άρχισε να διαβάζει από 12 μηνών. Εκτός από τα ελληνικά μπορεί, μεταξύ άλλων, να πει επίσης λέξεις στα αγγλικά, τα ισπανικά, και ορισμένα ιαπωνικά. Επίσης ξέρει και άλγεβρα.

«Όταν ήταν 18 μηνών ήξερε όλους τους πίνακες πολλαπλασιασμού στα αγγλικά και τα ισπανικά και είχε μάθει τον περιοδικό πίνακα για όλους τους ατομικούς αριθμούς. Εγώ του έμαθα κάποιες από τις γλώσσες, αλλά δεν έχω καμία ιδέα για το πώς έμαθε Χίντι, αραβικά ή τα εβραϊκά από τότε που ήταν τριών ετών. Μπορεί μέσω του υπολογιστή που είναι συχνά σε λειτουργία», δήλωσε η μητέρα του.

«Τον έβαλα σε ένα σχολείο, αλλά ήταν ένας εφιάλτης. Ήταν το μόνο παιδί που μπορούσε να διαβάσει στην τάξη. Άρχισε να διορθώνει το δάσκαλο στα μαθηματικά και την ορθογραφία και εκείνος άρχισε να τον αποξενώνει από τους άλλους μαθητές. Βάζει μαθηματικά ερωτήματα στα μικρά παιδιά που παίζει και μερικές φορές είναι δύσκολο για αυτόν να κάνει φίλους. Ανησυχώ ότι θα μπορούσε να καταλήξει μόνος του», λέει επίσης η μητέρα του Ramses.

Η 32χρονη Nyx Sanguino δημοσίευσε ένα ακόμα βίντεο, στο οποίο καταγράφεται η εξέταση που έκανε στον πιτσιρικά η γιατρός του Harvard Medical School, Diane Powell, που αποφάσισε να τον εξετάσει στο πλαίσιο μιας έρευνας που κάνει για το αν η τηλεπάθεια είναι ένας εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ αυτιστικών παιδιών με τους γονείς τους.

Μάλιστα όπως η ίδια αναφέρει, έχει συναντήσει τουλάχιστον 7 ανθρώπους με αυτισμό που έχουν τηλεπαθητικές ικανότητες.

Πηγή: Daily Mail

www.star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Efi Nika