Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Πάτρα “βάφτηκε” ροζ, για την καταπολέμηση του καρκίνου!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
CACHE_650X650_1_207368

Η Πάτρα “βάφτηκε” ροζ, για την καταπολέμηση του καρκίνου!-ΦΩΤΟ

Ξεσπάσματα, εξομολογήσεις, συμβουλές αλλά και τρυφερά αγκαλιάσματα περιείχε η συμβολική πεζοπορία κόντρα στον καρκίνο του μαστού που γνώρισε εντυπωσιακή συμμετοχή.
«Είμαι η Ντέπυ. Στα 32 μου χρόνια ο καρκίνος μού χτύπησε την πόρτα. Απόλυτη ανατροπή. Σήμερα όμως 10 χρόνια μετά, στα 42 μου χρόνια, βρίσκομαι εδώ μπροστά σας, για να τιμήσω τη Βαρβάρα που δεν τα κατάφερε, αλλά με έμαθε τον τρόπο να παλεύω. Είμαι εδώ για τον Γιώργο και τον Αλέξανδρο, που είναι η δύναμη και η ζωή μου, Είμαι εδώ για να πω ευχαριστώ στην καινούργια μου ζωή και στους αληθινούς φίλους που μου χάρισε ο καρκίνος».
Η μαρτυρία της Ντέπης Μαλλιώρη ήταν μία από αυτές που ακούστηκαν κατά τη χθεσινή εκδήλωση «Pink the Port» που το Αλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, στην κυριολεξία έβαψε το λιμάνι ροζ, με το ροζ «ποτάμι» των 4.000 περίπου συμμετεχόντων που σχημάτισε συμβολικά, από τον φάρο της Πάτρας ως το νέο λιμάνι, για να περάσει το μήνυμα της ζωής και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.
CACHE_650X650_1_207374
«Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ροζ κορδελάκια και pink events. Μην παρασυρθείτε! Αν τον ζωγράφιζα θα τον έβαφα μαύρο κατάμαυρο, όπως και κάθε άλλο καρκίνο. Είναι πόλεμος. Και εγώ, πολέμησα! Γιατί μάχη δίνεις με τον καρκίνο και είναι σκληρός αντίπαλος!» ανέφερε η Πάκυ Καραλή που, μαζί με τις Σία Πασσά, Ασπα Κονταξή, Χαρά Παπακωστοπούλου, Αθανασία Ανδρουλιδάκη, Μαρία Ζολώτα, Γεωργία Μοσχονά Γεωργία, Αγαθή Πρέντζα και Σία Κεπενού, έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα ζωής.
«Ξέρετε, η αρρώστια είναι σαν μια μεγάλη και καταστροφική τρικυμία μέσα στη ζωή μας, μια τρικυμία πρωτόγνωρη, που διαταράσσει άγρια την ύπαρξή μας, το είναι μας ολάκερο. Μέσα στην απελπισία της αρρώστιας πάντα ψάχνεις τον δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει το ταλαιπωρημένο σκαρί σε τόπο γαλήνης, σε ένα λιμάνι.
CACHE_650X650_1_207371
Αυτήν την εικόνα επιλέξαμε φέτος, αυτόν τον συμβολισμό: Το απάνεμο λιμάνι της ψυχής μας» ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Λιολιώ Κολυπέρα, μιλώντας για το συμβολικό περίπατο από τον φάρο στο νέο λιμάνι. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος-κοινωνιολόγος Ρούλα Κωστακοπούλου ενώ την όλη πορεία συνόδευαν από την θάλασσα ιστιοφόρα των ομίλων Ναυτικού, Ιστιοπλοϊκού και Αθλητικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου «Ιάσων». Μόλις η πορεία έφτασε στο νέο λιμάνι, ακολούθησε μία γιορτή για μικρούς και μεγάλους με την οργανωτική συμβολή του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Κώστα Πλατυκώστα.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρος Τουλγαρίδης, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αλμα Ζωής Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, η Μαριάννα Σταματιάδου και εκπρόσωποι των Συλλόγων: «ΦΛΟΓΑ», Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Σοροπτιμιστικός Ομιλος, ΙΡΙΣ, Inner Wheel κ.ά.
CACHE_650X650_1_207372
Το μήνυμα πέρασε και μάλιστα με τον πιο ηχηρό τρόπο ώστε όλο και περισσότερες γυναίκες να είναι σε θέση να πουν αυτό που είπε η Ασπα Κονταξή: «Πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια. Εζησα… Χάρηκα τη ζωή μου… Είδα τα εγγόνια μου από μικρά να γίνονται γυναίκες και άνδρες… και όλα αυτά, γιατί σε διέγνωσα έγκαιρα, κύριε καρκίνε… Είμαι μια ευτυχισμένη survivor!».
Βογιατζής Ηλίας
Πηγή: pelop.gr  / Γράφει Μαρίνα Ριζογιάννη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος του παγκρέατος: Όλα τα συμπτώματα και αίτια – Σκοτώνει μέσα σε λίγο καιρό αν δεν εντοπιστεί άμεσα

newsitamea

10 φράσεις σπουδαίων γυναικών για τη Γυναίκα…

Efi Nika

Κίρρωση του ήπατος: Πότε και γιατί ο ασθενής μπορεί να παραμένει ασυμπτωματικός

Efi Nika