Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Πατώντας την αναμονή στο ξυπνητήρι μας πατάμε αναμονή στη ζωή μας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πατώντας την αναμονή στο ξυπνητήρι μας πατάμε αναμονή στη ζωή μας

Πατώντας την αναμονή στο ξυπνητήρι μας πατάμε αναμονή στη ζωή μας!!!

 

Όταν πατάμε το πλήκτρο της αναμονής στο ξυπνητήρι μας κάθε πρωί με τη λογική ότι θα κερδίσουμε μερικά ακόμα λεπτά ύπνου, στην πραγματικότητα βάζουμε σε αναμονή τη ζωή μας όπως επισημαίνει ο ψυχολόγος Χαλ Έλροντ.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο, όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά που λέμε στον εαυτό σας για τον ύπνο είναι πιο ισχυρά από τον πραγματικό ύπνο. Δηλαδή όταν για παράδειγμα την επόμενη μέρα θα σηκωθούμε για να πάμε εκδρομή, ή για να γιορτάσουμε ένα σημαντικό γεγονός, τότε δεν μας πειράζει το ξυπνητήρι κι ας έχουμε κοιμηθεί ελάχιστα.

Ένα πείραμα που έκανε ο ίδιος στον εαυτό του έδειξε ότι όσες ώρες κι αν είχε κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ αν είχε πείσει από το προηγούμενο βράδυ τον εαυτό του ότι την επομένη θα ξυπνούσε κουρασμένος όντως ξυπνούσε εξαντλημένος και ένιωθε ότι οι ώρες δεν του έφταναν για να ξεκουραστεί. Στη ουσία είχε αυθυποβάλει τον εαυτό του και ανεξάρτητα από το αν είχε κοιμηθεί 5 ή 7 ή 9 ώρες ξυπνούσε κουρασμένος. Ακριβώς το ίδιο όμως συνέβαινε και όταν έπειθε τον εαυτό του ότι θα ξυπνήσει ξεκούραστος. Την επόμενη μέρα άσχετα με τις ώρες ύπνου του ξυπνούσε και ένιωθε μια χαρά, χαρούμενος και ξεκούραστος.

Όπως συμβουλεύει ο ψυχολόγος στο βιβλίο του καλό θα είναι να αποφεύγουμε να πατάμε την αναμονή στο ξυπνητήρι μας ενώ, το να βάζουμε ένα στόχο για τον οποίο θέλουμε να σηκωθούμε την επόμενη ημέρα αυτό θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την όποια δυσκολία, να έχουμε μια ευχάριστη ημέρα και παραγωγική και να αποφύγουμε την πιθανότητα να πάθουμε κατάθλιψη.

 

naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 τρόποι που καταστρέφετε σοβαρά τα νεφρά σας

Γιώργος Newsitamea

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea