Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πάσχουν από Σπάνια Ασθένεια. Ο πατέρας τους τα αποκαλεί “Τα ηλιακά παιδιά”

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

paralyzed-boys-1

Δύο αδέρφια που πάσχουν από σπάνια ασθένεια , όταν πέφτει η νύχτα γίνονται σαν φυτά, παραλύουν εντελώς και δεν μπορούν ούτε να μιλήσουν.

Ο Αμπντούλ Ρασίντ και ο Σοάιμπ Αχμέτ είναι δύο αδέρφια από το Πακιστάν, ηλικίας 9 και 13,  που πάσχουν από μία μυστηριώδη και ταυτόχρονα σπάνια ασθένεια. Κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουν πολλή ενέργεια.

Όμως, όταν πέφτει η νύχτα γίνονται σαν φυτά, παραλύουν εντελώς και δεν μπορούν ούτε να μιλήσουν.

Ο πατέρας τους τα αποκαλεί «τα ηλιακά παιδιά» , ισχυριζόμενος πως λαμβάνουν όλη τους την ενέργεια από τον ήλιο. Όμως αυτό δεν ισχύει καθώς έχουν δει τα αγόρια να κινούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας ακόμη και όταν βρίσκονται σε σκοτεινά δωμάτια, σε σκιερές εξωτερικές τοποθεσίες ή κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

Ο γιατρός Τζέιβντ Άκραμ, καθηγητής Ιατρικής στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών του Πακιστάν, εξηγεί: «Θεωρήσαμε αυτήν την υπόθεση σαν μία πρόκληση. Οι γιατροί μας κάνουν εξετάσεις για να αποφασίσουν γιατί τα παιδιά αυτά παραμένουν δραστήρια την ημέρα όμως δεν μπορούν να ανοίξουν τα μάτια τους, να μιλήσουν ή να φάνε όταν πέφτει το σκοτάδι».

paralyzed-boys-2

Ο πατέρας τους, ο Μοχάμαντ Χασίμ, είναι απεγνωσμένος. Εάν ούτε οι ίδιοι οι γιατροί δεν μπορούν να το εξηγήσουν, τότε τι μπορεί να είναι; Γι’ αυτόν δεν υπάρχει αμφιβολίας πως πρόκειται για μαύρη μαγεία. Και γι’ αυτό οδηγεί τα δύο του παιδιά σε θεραπευτές του πνεύματος ελπίζοντας πως μ’ αυτόν τον τρόπο θα ιαθούν μέσω της θρησκευτικής παράδοσης.  

Όμως, μάταια. Κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει τους δύο του γιος να ζήσουν φυσιολογικά.

Ωστόσο, ύστερα από εκτενείς εξετάσεις (πάνω από 300 συνολικά), οι γιατροί πιστεύουν πως, κατά πάσα πιθανότητα, το πρόβλημα οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες. Οι γονείς των παιδιών είναι πρώτα ξαδέρφια μεταξύ τους και δύο από τα έξι τους παιδιά πέθαναν μικρά. Η κόρη τους ωστόσο φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

3012b9bd

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία θεραπεία γι’ αυτήν την ασθένεια και οι γιατροί προσπαθούν απεγνωσμένα να ανακαλύψουν και να περιγράψουν αυτή τη νέα κατάσταση. Μέχρι στιγμής, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συμβουλέψουν τους γονείς να μην κάνουν άλλα παιδιά χωρίς να υποβληθούν σε προγεννητικό έλεγχο για να βεβαιωθούν πως το έμβρυο δεν κουβαλάει την ασθένεια. Εν τω μεταξύ, ο Αμπντούλ και ο Σοάιμπ φαίνεται πως ωφελούνται από την ιατρική θεραπεία στην οποία υποβάλλονται, κάτι που τους βοηθάει να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Χάρη στη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν, τα αγόρια μπορούν να παραμείνουν δραστήρια μέχρι τις 10μμ, ενώ πρωτύτερα παρέλυαν μόλις έδυε ο ήλιος. «Η κατάστασή τους έχει βελτιωθεί τόσο πολύ που πιστεύω πως θα ανακτήσουν  τις δυνάμεις τους εντελώς ένα συνεχιστεί η θεραπεία», σχολιάζει ο πατέρας τους.

Παρά την παράξενη πάθησή τους, τα αγόρια είναι χαρούμενα και δραστήρια. Αναφέρουν πως είναι ενθουσιασμένα με το φαγητό που τρώνε καθημερινά καθώς και με την προσοχή που λαμβάνουν από τους γιατρούς και τα ΜΜΕ. Είναι σαν να έχουν ιδιωτική σουίτα στο νοσοκομείο! Επίσης, έχουν όνειρα και για το μέλλον. Ο Σοάιμπ θέλει να γίνει δάσκαλος και ο Αμπντούλ λόγιος Ισλαμιστής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μυστηριώδη «Ηλιακά Αγόρια», μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο:

Παρόλο τον αγώνα τους, ο Αμπντούλ και ο Σοάιμπ προσπαθούν να παραμείνουν αισιόδοξοι και θέλουν να επιλέξουν ένα επάγγελμα που θα αλλάξει τις ζωές των άλλων. Είναι τυχεροί καθώς λαμβάνουν τις φροντίδες μίας πρόθυμης ομάδας. Χάρη στη φροντίδα των γιατρών, η ζωή τους μπορεί να βελτιωθεί. Ας ελπίσουμε ότι θα θεραπευτούν πλήρως σύντομα.

Επιμέλεια κειμένου: Σωτηριάδου Χριστίνα

Newsroom Aμεα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika

Δε θα τα δούμε ποτέ στα ράφια: Τα 4 προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούνται στα Jumbo & ο αδιαπραγμάτευτος λόγος

Efi Nika

Γι’αυτό θέλουν όλοι να γίνουν Ευρωβουλευτές: Το παχυλό “μηνιάτικο” και οι έξτρα παροχές που το εκτινάσσουν στα ύψη

Efi Nika