Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

Πάσχετε από Ξηροδερμία ή Τριχόπτωση; Δείτε ποιες Βιταμίνες σας Λείπουν!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πάσχετε από Ξηροδερμία ή Τριχόπτωση; Δείτε ποιες Βιταμίνες σας Λείπουν.

Οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει σωστά.

Και η υγιεινή διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε επαρκείς ποσότητες αυτών των θρεπτικών ουσιών.

Εδώ είναι μερικά από τα συμπτώματα που υποδηλώνουν συγκεκριμένη αβιταμίνωση:

Σκασμένα χείλη: αυτό δείχνει έλλειψη σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμίνης Β (Β3, Β2 και Β12). Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται συνήθως σε χορτοφάγους, δεδομένου ότι δεν καταναλώνουν τις επαρκείς ποσότητες αυτών των θρεπτικών ουσιών.

Λύση: Θα πρέπει να καταναλώνετε περισσότερο σέσκουλο, φιστίκια, φακές, κρέας πουλερικών, τόνο, αυγά, σολομό και οστρακοειδή.

Η βιταμίνη C μπορεί να βελτιώσει την απορρόφηση του σιδήρου και μπορεί να βρεθεί στις κόκκινες πιπεριές, το κουνουπίδι, το μπρόκολο και το λάχανο. Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κόκκινα εξανθήματα στο πρόσωπο (ενίοτε και αλλού) και τριχόπτωση:μπορεί να είναι ένα συμπτώματα ανεπάρκειας βιταμίνης Β7.
Λύση: Τρώτε περισσότερα βρασμένα αυγά, αβοκάντο, μπανάνες, βατόμουρα, καρύδια, σόγια, κουνουπίδι, μανιτάρια και σολομό.

Κόκκινες ή λευκές δερματικές αλλοιώσεις που είναι παρόμοιες με την ακμή (συνήθως στο πρόσωπο, στα χέρια, τους μηρούς και την πλάτη):αυτό δείχνει έλλειψη λιπαρών οξέων, βιταμίνης Α και βιταμίνης Ε.

Λύση: Αποφύγετε τα κορεσμένα τρόφιμα και τα trans-λιπαρά (μαργαρίνη) και καταναλώστε περισσότερο υγιεινά λιπαρά. Η βιταμίνη Α βρίσκεται στα πράσινα λαχανικά, τα καρότα, τις γλυκοπατάτες και τις κόκκινες πιπεριές. Για τη βιταμίνη D, να εκτίθεστε στον ήλιο για 10 λεπτά την ημέρα.

Μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στα χέρια ή στα πόδια:
Αυτό είναι σημάδι ανεπάρκειας βιταμίνης Β (βιταμίνη Β9, Β6, και Β 12), η οποία σχετίζεται με τα περιφερικά νεύρα. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν αναιμία, κατάθλιψη, ορμονική ανισορροπία και κόπωση.

Λύση: Συνιστάται να τρώτε περισσότερο κοτόπουλο, οστρακοειδή, αυγά, φασόλια, παντζάρια, σπαράγγια και σπανάκι.

Μυϊκές κράμπες, έντονος πόνος στα δάχτυλα, τα πόδια, την πλάτη και τους καρπούς: Αυτό δείχνει έλλειψη μαγνησίου, καλίου και ασβεστίου. Οι άνθρωποι που σπάνια γυμνάζονται είναι πιο επιρρεπείς σε αυτή την κατάσταση λόγω υπερβολικής εφίδρωσης.

Λύση: Τρώτε περισσότερες μπανάνες, μήλα, κεράσια, γκρέιπφρουτ, αμύγδαλα, φουντούκια, κολοκυθάκια, μπρόκολο και σκούρα φυλλώδη πράσινα όπως κατσαρό λάχανο, σπανάκι και πικραλίδα.

fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea