Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Παρατείνεται έως και τις 19 Ιουλίου η τραπεζική αργία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

trapeza-trapezes-capital-controls

Παρατείνεται έως και τις 19 Ιουλίου η τραπεζική αργία

Την παράταση της τραπεζικής αργίας έως και την Κυριακή, 19 Ιουλίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

«Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι, με Υπουργική Απόφαση, παρατείνεται έως και 19 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τραπεζικές πηγές τις οποίες επικαλούνταν νωρίτερα το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καθώς και το Reuters, έκαναν λόγο για άνοιγμα των τραπεζών από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα παραμένει, με τους πολίτες ωστόσο να έχουν τη δυνατότητα, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ).

Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.

ΕΚΤ: Αύξηση του ELA κατά 900 εκατ. ευρώ

Την αύξηση της έκτακτης ρευστότητας που χορηγεί στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου από τη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Η αύξηση ανέρχεται στα 900 εκατ. ευρώ για μία εβδομάδα.

«Η απόφαση να αυξήσουμε τον ELA σήμερα ήταν συμμετρική με την απόφαση να τον παγώσουμε πριν από μερικές ημέρες», δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, αναγνωρίζοντας ότι «τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα με την απόφαση για “χρηματοδότηση – γέφυρα” αλλά και την ψήφιση από διάφορα κοινοβούλια της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές».

Αποκάλυψε, πάντως, ότι τις προηγούμενες ημέρες «υπήρξαν φωνές τις προηγούμενες ημέρες που μιλούσαν για έλξη του ELA προς το μηδέν κάτι που θα οδηγούσε σε κατάρρευση».

 

naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou