Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η παραπληγική Σχεδιάστρια που δημιουργεί Τζιν ειδικά για χρήστες Αναπηρικής Καρέκλας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

jeans-750x577
Έμεινε παραπληγική σε ηλικία 21 ετών και έγινε Σχεδιάστρια Τζιν ειδικά για χρήστες Αναπηρικής Καρέκλας

Η Χάιντι Μακ Κένζι πάντα λάτρευε τη μόδα.

Όταν ήταν μικρή, επέμενε να επιλέγει η ίδια τα συνολάκια που φορούσε. Σαν έφηβη, σχεδίασε η ίδια το φόρεμα αποφοίτησής της από το σχολείο με τη βοήθεια της θείας της. Και όταν ενηλικιώθηκε, η Μακ Κένζι έγινε η δημιουργός ενός καινούριου είδους τζιν.

Η Μακ Κένζι σπούδασε μάρκετινγκ μόδας επιδιώκοντας να γίνει υπεύθυνη αγορών σε ένα κατάστημα ενδυμάτων. Όμως, έπειτα από την εμπλοκή της σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα το 2007, έμεινε παραπληγική σε ηλικία 21 ετών. Τότε οραματίστηκε κάτι καινούριο.

Μόλις συνήθισε την αναπηρική της καρέκλα, η Μακ Κένζι συνειδητοποίησε ότι η μάρκα τζιν που φορούσε μέχρι τότε της ήταν πλέον άβολη και αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό.

«Σαν στυλάτη ντίβα που είμαι, σύντομα συνειδητοποίησα ότι ήταν πολύ δύσκολο να βρω άλλο μοδάτο και πρακτικό ένδυμα για μένα και τους φίλους μου στις αναπηρικές καρέκλες», είπε η Μακ Κένζι . «Και γι’ αυτό το λόγο, ξεκίνησα με τη δημιουργία ενός σχεδίου έτσι ώστε οι φίλοι μου και εγώ να είμαστε σε θέση να κυκλοφορούμε με στυλ, ενώ διεκπεραιώνουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες».

Τρία χρόνια αργότερα δημιουργήθηκαν τα νέα, προσαρμοσμένα σε άτομα με κινητικές αναπηρίες, τζιν της Μακ Κένζι, τα Alter Ur Ego. Σήμερα, το κατάστημα πουλάει αντρικά και γυναικεία τζιν, της πιο μοδάτης μάρκας, τα οποία αποτελούνται από ελαστική μέση, μεγάλες τσέπες, θηλιές, έναν ανοιχτό καθετήρα όπως και ένα σύστημα ελέγχου της κοιλιακής χώρας.

Αυτό το χειμώνα, το Alter Ur Ego θα επεκταθεί μέσω της δημιουργίας τζιν για παιδιά και εφήβους καθώς και μέσω της δημιουργίας μεγάλων μεγεθών. Εν τέλει, η Μακ Κένζι ελπίζει να δημιουργήσει μία πλήρως προσαρμόσιμη γκαρνταρόμπα μέσω του σχεδιασμού πουκάμισων, φουστών, κοντών παντελονιών, γιλέκων, φορεμάτων και παπουτσιών.

groupphoto2-750x375

Ελπίζει να χαράξει νέα σημαντική πορεία στη βιομηχανία της μόδας, όπου οι δυνατότητες θα είναι απεριόριστες καθώς ο αριθμός των Αμερικανών που χρησιμοποιούν αναπηρική καρέκλα φτάνει τα 3.6εκ., σύμφωνα με την απογραφή που διεξήχθη στις ΗΠΑ το 2010.

«Τα προσαρμόσιμα ενδύματα θα πρέπει να μην είναι δύσκολο να τα βρει κανείς», ανέφερε η Μακ Κένζι «και χρειαζόμαστε την ευκαιρία να έχουμε πληθώρα επιλογών στα ενδύματα όπως όλοι οι άλλοι».

Θα γίνει έκθεση των ενδυμάτων Alter Ur Ego στην πρώτη, πλήρως ελεύθερη για το κοινό επίδειξη μόδας, την Fashion For Everybody (Μόδα Για Όλους), το Σεπτέμβριο.

Επιμέλεια κειμένου: Σωτηριάδου Χριστίνα

Newsroom Aμεα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika