Newsitamea.gr
AMEA news SPORT AMEA

Παραολυμπιονίκης κινδυνεύει να χάσει το όχημά της λόγω κρατικών περικοπών

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea11

Παραολυμπιονίκης κινδυνεύει να χάσει το όχημά της λόγω κρατικών περικοπών

«Ολόκληρο το μέλλον μου, στους Παραολυμπιακούς και στο πανεπιστήμιο κινδυνεύει να καταστραφεί από μια απόφαση», έγραψε η Haggo στη σελίδα της στο Facebook

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση συμπαράστασης σε αθλήτρια Παραολυμπιακών Αγώνων η οποία κινδυνεύει να χάσει το όχημά της επειδή σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση δεν ανατποκρίνεται στα νέα κριτήρια αναπηρίας που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Η 16χρονη Kayleigh Haggo, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση υποστηρίζει ότι τόσο η αθλητική της καριέρα όσο και το όνειρό της να σπουδάσει στο παναεπιστήμιο βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να λέει ο αθλητικός καριέρα της και τα σχέδιά της να πάει στο πανεπιστήμιο βρίσκονται σε κίνδυνο, λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να αντικαταστήσει το επίδομα διαβίωσης αναπήρων.

Η νεαρή κοπέλα από το Ayshire της Μεγάλης Βρετανίας, είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και με τα νέα οικονομικά κριτήρια που θέτει η κυβέρνηση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για εκείνη να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και διαλέξεις στο πανεπιστήμιο και στο μέλλον. Η ίδια υποστηρίζει ότι με αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

«Ολόκληρο το μέλλον μου, στους Παραολυμπιακούς και στο πανεπιστήμιο κινδυνεύει να καταστραφεί από μια απόφαση», έγραψε η Haggo στη σελίδα της στο Facebook και ζήτησε την συμπαράσταση του κόσμου ώστε να μην ισχύσουν τα νέα κριτήρια και να μπορέσει η 16χρονη να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Η Haggo μίλησε για το πρόβλημά της και στην Daily Record: «Οταν τελειώσω το σχολείο ονειρεύομαι να πάω στο πανεπισήμιο. Αν όμως χάσω το όχημά μου θα μου είναι αδύνατο να κάνω το οτιδήποτε. Θα ήθελα πολύ να μπορών να πάρω το λεωφορείο για να μετακινηθώ ή να κατέβω σκάλες αλλά αυτό δεν θα συμβεί ποτέ».

Η καριέρα της Kayleigh Haggo είναι εντυπωσιακή καθώς έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια της σε ευρωπαϊκούς Παραολυμπιακούς Αγώνες Νέων και έχει σπάσει 13 παγκόσμια ρεκόρ.

www.protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea