Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Παραλίγο να πεθάνει από καυτερή πιπεριά – Του τρύπησε τον οισοφάγο!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Παραλίγο να πεθάνει από καυτερή πιπεριά – Του τρύπησε τον οισοφάγο!

Ένας 47χρονος από το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, ο οποίος συμμετείχε σε έναν από τους γνωστούς και ανόητους “διαγωνισμούς φαγητού”, παραλίγο να χάσει την ζωή του, όταν μια πολύ καυτερή πιπεριά του προκάλεσε μια τρύπα στον οισοφάγο του.

Ο άνδρας έφαγε μια πιπεριά με την ονομασία “bhut jolokia”, η οποία είναι γνωστή και ως “πιπεριά-φάντασμα”. Πρόκειται για μία από τις πιο καυτερές πιπεριές στον κόσμο , δύο φορές πιο καυτερή από την διαβόητη πιπεριά της ποικιλίας habanero, σύμφωνα με μια ιατρική ομάδα με επικεφαλής την δρ Ann Arens από το τμήμα Επειγόντων περιστατικών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Καλιφόρνια.

Ο 47χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο με σοβαρό πόνο στην κοιλιά και στο στήθος, αφότου είχε έντονη αναγούλα και εμετό μετά την κατανάλωση της πιπεριάς-φάντασμα, σύμφωνα με την ιατρική έκθεση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Journal of Emergency Medicine.

Του έγινε αξονική τομογραφία και ακτινογραφία θώρακος οι οποίες αποκάλυψαν την ύπαρξη αέρα γύρω από ένα τμήμα του οισοφάγου, κάτι που έδειξε στους γιατρούς ότι υπήρχε διάτρηση του οισοφάγου.

“Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μπήκε αμέσως στο χειρουργείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε μια τρύπα διαμέτρου 2,5 εκατοστών στον οισοφάγο του”, ανέφεραν οι γιατροί. Στο σημείο της τρύπας βρέθηκαν υπολείμματα τροφής, που δεν ήταν άλλη από την τόσο καυτερή πιπεριά.

Ο 47χρονος έμεινε στο νοσοκομείο όπου επί 13 μέρες τρεφόταν μόνο μέσω σωλήνα, ενώ εξιτήριο πήρε μετά από συνολικά 23 ημέρες νοσηλείας!

Οι γιατροί επισήμαναν ότι μια ρήξη οισοφάγου είναι μια άκρως θανατηφόρα κατάσταση.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr , medicalxpress.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika