Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Paracanoe:Νέο παραολυμπιακό άθλημα που αφορά άτομα με κινητικά προβλήματα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

paracanoe 1

Paracanoe:Νέο παραολυμπιακό άθλημα που αφορά άτομα με κινητικά προβλήματα

Το paracanoe είναι ένα νέο παραολυμπιακό άθλημα που αφορά άτομα με κινητικά προβλήματα. Ξεκίνησε το 2010 και μετά τη μεγάλη αποδοχή που γνώρισε στους αθλητικούς κύκλους αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί στους Παραολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας το 2016.

Στην Ελλάδα κάνει τα πρώτα βήματά του αλλά το μέλλον του προβλέπεται λαμπρό χάρη στην αγάπη όλων μας για το υγρό στοιχείο αλλά και χάρη στην ανάγκη των ατόμων με αναπηρία να ανακαλύψουν νέους τρόπους άθλησης, διασκέδασης και κοινωνικοποίησης.

Περιέχει τρεις βασικές κατηγορίες για άνδρες και γυναίκες:
1) Legs- Trunk- Arms (LTA) οι αθλητές χρησιμοποιούν μέρος χεριών, κορμού και ποδιών,
2) Trunk- Αrms (TA) οι αθλητές χρησιμοποιούν μέρος του κορμού και των ποδιών,
3) Arms only (Α) οι αθλητές χρησιμοποιούν ώμους και χέρια.

Κυρίαρχες χώρες στο paracanoe με οργανωμένο σύστημα προπονήσεων και μεγάλο αριθμό αθλητών είναι οι: Αυστραλία, Αγγλία, Αμερική.

paracanoe

 

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στην προσπάθειά του να στηρίξει τα άτομα με αναπηρία και να αναπτύξει το άθλημα έχει οργανώσει το τμήμα paracanoe, πρόθυμο να συνεργαστεί με όλους όσους ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του αθλήματος, όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δοκιμάσουν την εμπειρία στο νερό, πάντα υπό την επίβλεψη έμπειρων προπονητών που θα εγγυηθούν την ασφάλειά τους αλλά και τη διασκέδασή τους.

Στόχος του τμήματος ειναι να κοινωνικοποιήσει τα άτομα με κινητικά προβλήματα, να τους γυμνάσει αλλά και να τους δώσει την ευκαιρία να λάβουν μερος σε αγώνες και γιατί όχι να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους παραολυμπιακούς αγώνες του Rio το 2016.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Ο.Σ.Φ.Π. στην Μαρίνα Ζέα στην Καστέλα του Πειραιά όπου υπάρχει δωρεάν ιδιωτικό πάρκινγκ και εύκολη πρόσβαση με ράμπες στις πλωτές εξέδρες αλλά και στα αποδυτήρια.

Οι αθλητές καλούνται να καταβάλλουν το ποσό των 30€ ως μηνιαία συνδρομή για τις 13 προπονητικές μονάδες / μήνα αλλά ευελπιστούμε πως οι προσπάθειες των υπευθύνων θα απδώσουν καρπούς και οι χωρηγοί της ομάδος θα αναλάβουν αυτή την υποχρέωση το συντομότερο δυνατόν.

Επιμέλεια : Μιχάλη Μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea